CHP'de parti grup toplantısına mazeret bildirmeksizin katılmayan CHP'li Belediye Meclis üyelerine parti tüzüğü uygulanmasına karar verildiği CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü tarafından açıklandı.

 

 

CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin Eylül ayı parti grup toplantısına yine 4 belediye meclis üyesinin katılmasının ardından İlçe Yönetimi düğmeye bastı. Temmuz ve Ağustos ayında da mazeret bildirmeksizin katılmayan meclis üyeleri hakkında partinin tüzük ve yönetmeliklerde belirlenen yetki ve sorumluluk çerçevesi gereğinin yapılacağı açıklandı.  CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticileri yaptıkları ortak açıklamada şu bilgilere yer verdiler:

 

CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis grubu toplantısı 4 üyenin katılımıyla  İlçe Başkanlığımızda yapıldı. Bilindiği gibi Temmuz ve Ağustos ayı toplantıları tam mevcutlu yapılamamış, bunun üzerine CHP İlçe Örgütü olarak 04.08.2011 tarihli bir basın açıklamasıyla durumu Ereğli kamuoyu ile paylaşmıştık. Eylül ayı toplantısının da tam mevcutlu yapılamaması, meclis üyelerimizin büyük çoğunluğunun haklı bir özür bildirmeden grup toplantılarına katılmaması, bu sorunun giderek bir kangren haline dönüşmesi karşısında, İlçe Örgütümüzce, partimizin tüzük ve yönetmeliklerde belirlenen yetki ve sorumlulukları çerçevesinde gereği yapılacaktır. Bu konunun sürekli tatsız bir şekilde Ereğli gündemine gelmesi, bizi oldukça rahatsız etmekte olup, bundan sonra zorunlu olmadıkça tarafımızdan her hangi bir açıklama yapılmayacaktır.