Alaplı’da yaşları 10 ile 13 arasında değişen 4 arkadaş, kendi evlerinde yaptıkları meyve sularını pazarda satarak ticarete atılmayı ve gelecekte iyi bir işletmeci olmayı planlıyorlar.

 

Alaplı İlçesinde Yiğit Efe Uysal (13) Cem Arda Çalış (10) Furkan Şen (12) Tugay Yaman (11) adlı 4 kafadar kendi evlerinde yaptıkları meyve sularını pazarda satarak, kendi işlerinin patronu olmaya hazırlanıyorlar. Arkadaşlarımızın arasında geçen bir konuşmadan sonra böyle bir karar aldıklarını belirten Yiğit Efe Uysal (13) sattığımız meyve sularının parasını biriktirerek, kendimize meyse sıkacağı almayı düşünüyoruz” dedi.

Uysal,“4 arkadaşımla birlikte bu işe girmeye karar verdik kendi evlerimizde yaptığımız meyve sularını, bardağı 25 kuruş ve şişesi 1 TL den pazarda satıyoruz. Kazandığımız parayı şu anda biriktiriyoruz. Kısa bir süre sonra meyve sıkacağı alacağız. Arkadaşlarımızın köylerinde birçok meyve ağaçları var. Bu meyveleri toplayarak, meyve sıkacağında sıkarak satış yapmayı planlıyoruz. Meyve suların ismini de “Kankalar Meyve Suyu” koymayı düşünüyoruz. Gelecekte kendi işletmemizi kurarak marka bir meyve suyu yapmayı planlıyoruz. Bizim istediğimizi herkesin bize destek vermesi” dedi.