Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Sevinç Soydinç, 1 ve Nisan Kanserle Savaş Haftası dolayısıyla halkı bilgilendirmeye yönelik stant açtıklarını söyledi.
Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşireler ve personel ile vatandaşlara mide kanseri, meme kanseri, diğer kanser türlerinin yanı sıra  sigaranın zararları, sağlıklı beslenme, konularında bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtıklarını belirten Soydinç, "Nisan ayının ilk haftası Türkiye'de 'Kanserle Savaş Haftası' olarak kabul edilmiştir Her yıl 1 ve 7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, ülkemiz açısından önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık oluşturmak için bir çok etkinlik düzenlenmektedir. Kanser haftası yıl boyunca sürdürülmesi gereken halkı bilgilendirme, bilinçlendirme farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi nedeniyle kanser mücadelesinde oldukça önemli yer tutmaktadır. Kanser haftası etkinlikleri kapsamında ülke geneliyle ilimizde ve dolayısıyla Kdz. Ereğli ilçemizde de kanser, belirtileri, tarama, korunma amaçlı çeşitli faaliyetler yapılacaktır. Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi olarak Halk Sağlığı Müdürlüğünün Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesinin faaliyetleri çerçevesinde ilçemizde de bilgilendirme, bilinçlendirme amaçlı kanser belirtileri, korunma, tarama amaçlı eğitimler verilmektedir.
Bu anlamda Kdz. Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi olarak hemşireler ve personel ile birlikte AYCİTY AVM'de stant açarak halkımıza kanser türleri ile ilgili konulu broşür dağıtımı ve bilgilendirme yaptık dedi.