Kdz.Ereğli'de lösemili çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenlendi.

*


LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, İl Temsilciliği tarafından Kırmacı Mahallesi'nde bulunan bir restorantta düzenlenen iftar programında, bu organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Ezer, LÖSEV ile mücadeleye başladıklarında yüzde 20 oranında yakalanan tedavi başarılarını açılan hastane, okul, köy, annelere yönelik atölyelerle yüzde 94'ler seviyesine yükselttiklerini söyledi.
Yaklaşık 3 yıl süren tedavi sürecinde anne ve babaların büyük bir vefa örneği gösterdiğini anlatan Ezer, "Vefakar anneler aylarca çocuklarının başlarında durdu, çocuğuna moral verdi. Kendi moralini bile düşürmeden moral desteği verdiler. Yine süreci yakından takip eden babalarımız da büyük emek harcadı. Bu başarıya asıl imzayı atanlar tabi ki çocuklarımız. O çocuklarımız iyileşmeme olmasa, o yaşama mücadeleleri hayata bağlılıklarını göstermese bizler bu başarıyı konuşamıyor olacaktır, onlar birer kahraman. Onlar bizim anlımızı ak eden başımızı taçlandıran kahramanlar, en büyük alkış çocuklarımıza." dedi.


2023 yılında LÖSEV'in 25'nci kuruluş yılını kutladıklarını, bu yılda büyük yeniliklere ve eserlere imza atmak istediklerini anlatan Ezer, şunları söyledi:
"Özellikle de kanser araştırmalarında büyük bir enstitü kurduk ve çalışmalarımıza başladık. İnşallah kanserin aşısını veya kanserin çok etkileyen bir molekülünü LÖSEV bulacak ve dünyaya biz tanıtacağız. Biliyorsunuz Kovid virüsünün aşısını kanser ile uğraşan Biontek laboratuarı buldu bütün dünyaya aşıyı sattı. Kanser kötü hücresini alıp zayıflatıp vücuda verip aşısını yapmak için uğraşıyoruz bir de akıllı bir ilacımızı inşallah 2023'de müjdelerle geleceğiz. Bütün amacımız kanser yapan etkenlerle ve kanserle mücadele etmek ve yüzde 100 başarı ile hiçbir çocuğumuzu hiçbir ailemizi kansere yenik düşürmemektir."


Ezer, bu süreçteki çalışmalarından ötürü LÖSEV yöneticisi Tarkan Adik ve yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür etti.
Çocuklar Ezer'e çiçek takdim ederken Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da aileleri ve çocukları başarılarından ötürü kutladı.
Programa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, daire müdürleri, LÖSEV yöneticileri, aileler ve çocukları katıldı.