Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi başta akciğer kanseri olmak üzere, meme, prostat, beyin ve birçok kanser türünün tedavi edildiği merkez haline dönüştürüldü. Yeni kurulan birim sayesinde Batı Karadeniz Bölgesindeki hastalar Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerde bulunan hastanelere gitme zorunda kalmayacak.

 

Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli hastanesi olan Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, başta akciğer kanseri olmak üzere, meme, prostat, beyin ve birçok kanser türünün tedavi edildiği bir merkez haline geldi. Hastanede kurulan PET CT ve Radyasyon Onkoloji birimleri sayesinde artık Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki hastalar Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmıyor.

ACİLLİK SIRASINA

GÖRE DEĞERLENDİRİYORUZ

Radyasyon Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Hakan Bakkal, Çevremizde Düzce'den tutun Bartın, Karabük'ten hastalarımız tedavi olmak amacıyla buraya gelmektedir. Günlük ortalama 70 civarında hastamıza tedavi uyguluyoruz. Hastalarımızı acillik sırasına göre değerlendiriyoruz. Hastalarımız daha önce büyük illere gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık büyük illere gidip, günlerce randevu beklemelerine gerek kalmadı. Bölgemizdeki her türlü kanser vakasını tedavi etme imkanımız bulunmaktadır. Vakalarımızda çokluk sırasına göre meme kanseri. Türkiye ortalamasına vurduğumuz zaman ise meme kanseri üst safhadadır. Burası bir maden şehri olduğu için erkeklerde akciğer kanseri çoğunluktadır. Elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Hastalarımızdan öncelikle isteğimiz hekimlerinin vermiş olduğu rutin kontrollerini düzgün uygulamalarıdır. Çünkü sizlerin de bildiği üzere kanser hastalığının en iyi tedavisi erken teşhis dedi.

HASTA YAKINLARI DA SIKINTI ÇEKİYOR

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda PET CT sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Çabuk ise, PET CT, aslında büyük bir çoğunluğu kanser hastalarına yönelik, tetkikleri içeriyor. Batı Karadeniz bölgesinde en çok meme, akciğer gibi kanser vakaları ile karşılaşıyoruz. Bu olay sadece Batı Karadeniz'de bulunan kanser vakalarına değil, çevre illerimizden de gelen kanser hastalarını tedavi ediyoruz. Onlar içinde çok büyük bir şanstır. Hastalar ile beraber hasta yakınları da çok büyük bir sıkıntı çekiyor dedi.

DEĞERİ 2.5 MİLYON TL

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kanser tedavisi konusunda büyük yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Prof. Dr. Özer, Bülent Ecevit Araştırma hastanemiz, Batı Karadeniz Bölgesindeki tüm hastalıklara sağlık hizmeti sunan tek merkezdir. Kanser vakalarına da bölge olarak hizmet veren tek merkezdir. Biz her geçen gün dışarıya hiçbir ihtiyaç olmadan, tüm kanser vakalarına her türlü hizmeti vermek için çaba sarf ediyoruz. Özellikle kansere çok önem veriyoruz. Batı Karadeniz Bölgesi'nde 18 yataklı hastanemiz ile hizmeti veriyorduk. En son yaklaşık maliyeti 2.5 milyon lira olan PET CT cihazımızı hastanemize kazandırmış bulunuyoruz. Asıl amacımız kanser ile ilgili teşhisten tedavi sürecine kadar her türlü aşamada tüm hizmeti verebilmektir dedi.


Hasta yakınları da, bölgede tek kanser merkezi halinde olan Bülent Ecevit Üniversitesi hastanesi sayesinde il dışına gitmekten kurtulduklarını ifade ediyor.