Ulupınar, BEÜ Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi bünyesindeki cerrahi onkoloji, radyoterapi, ayaktan ve yatarak tedavi verilen onkoloji merkezinin sadece ilimizde değil bölgemizde kanser hastalıklarının tüm bileşenleri ile tedavi edilebildiği tek 3. Basamak sağlık kuruluşu olduğuna vurgu yaptı. Ulupınar açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu Merkezimiz günde yaklaşık 80 ila 100 hastaya ayaktan kemoterapi uygulaması,  yaklaşık 100 ila 150 kanser hastasına da yatarak tedavi uygulayan bölgesel merkez niteliği taşımaktadır.

Tüm üniversite hastanelerinde görüldüğü gibi  hastanemizde de geri ödeme vadelerinin uzunluğu nedeni ile kanser ilaçlarının temininde güçlükler yaşandığı ve bu nedenle de hastanemizde hizmetlerin sürdürülebilirliğinin oldukça zorlaştığı rektör hocamız Prof Ďr Mahmut Özer tarafından bize iletildi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İlimizi ziyaretinde durumu kendilerine aktardık ve  beş milyon ödenek talebimizi ilettik.  Az önce Başbakanlık Müsteşarımız Sayın Fuat Oktay beş milyon ödeneğin üniversitemize aktarıldığı müjdesini verdi. Başbakanımız ve Müsteşarımıza teşekkür ederiz. ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.”