* Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Kandilli'de düzenlediği toplantıda, Hema'nın kurmak istediği iki termik santral için halk bilgilendirilecek.

* Kireçlik'te ZKÜ'ye tahsis edilen arazide termik santral kurma ısrarlarını sürdüren Hema'nın  girişimlerine devam etmesi, "işin içinde oyun içinde bir oyun mu var?" sorusunu gündeme taşıyor. Kireçlik konulu bir toplantının ise Bayat Köyü yerine Kandilli'de düzenlemesi de kuşku ile karşılanıyor.

* AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın da katılacağı ve tüm gözlerin üzerinde olacağı toplantının "bilgilendirme" adı etrafında termik santrale yol açma  biçiminde yönlendirileceğine dönük  iddialar gündeme oturdu.

Karadeniz'in en doğusundan başlayıp Bartın'a kadar olan tüm sahil kesiminde bir tek termik santral kurma girişimi bile yok iken, Zonguldak'ı termik santral bacaları ile donata-rak kanser tehlikesinin kucağına atmak isteyen bir anlayış, Kdz. Ereğli'nin Kireçlik bölgesinde yine termik santral kurmanın yollarını arıyor. Kireçlik'in Maliye Bakanlığı tarafından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne devir edilmesine rağmen bu  alanda iki tane birden termik santral kurmak isteyen Hema'nın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu alabilmek için başlattığı yasal süreç devam ediyor. Bu konudaki başvurusunda ısrar eden ve ÇED raporu almak isteyen Hema'nın talebi üzerine Çevre ve Orman Bakan-lığı tarafından Kandilli'de halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak. 5 Ekim günü saat 14.00'de Kandilli'de TTK'nın eski işçi sinemasında yapılacak olan toplantıdan bir gün sonra bu kez sabah saat 10.00'da ikinci toplantıda bölge halkına bilgi verilecek.
Batı Karadeniz bölgesi sahilleri ile birlikte termik santraller tarafından kuşatılıyor. Bu konuda Kdz. Ereğli'deki tepkileri ciddiye almayan bir anlayış Kireçlik bölgesinde termik santral kurulması için sessiz ve derinden gidiyor. Kireçlikte "gerçekleştirilmesi planlanan kurulu gücü 1.320 MW olan Kireçlik Termik Santrali" ve "gerçekleştirilmesi planlanan kurulu gücü 150 MW olan Kandilli Termik Santrali" başlıklı iki tane termik santral kurmaya çalışan Hema'nın bu girişimini Kireçlik'in ZKÜ'ye devir edilmesine rağmen devam etmesi kamuoyunda "bu işte bir iş var. İşin içinde oyun içinde bir oyun mu var?" sorusunu gündeme getirirken, halkı bilgilendirme toplantısının ise Kandilli'de düzenlenmesi bile kuşkulu bulunuyor. Kireçlik'in bağlı bulunduğu Bayat Köyü yerine, Bayat'a çok uzakta Kandilli'de toplantı yapılmasını da gündeme taşıyacak olan bölge halkı, AKP'li siyasetçilerin bölge halkına verdikleri sözün arkasında durmalarını bekliyor. Bu arada toplantıya katılacak olan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın ise bölge halkının tepkilerini dikkate alıp almayacağı da merakla bekleniyor.