Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programı Konser Şube Müdürü Esin İlhan Kdz. Ereğli'ye gelerek, TED konferans salonunda Kanserde Erken Teşhis konulu bilgilendirme yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında; Abdullah Güngör, Fatma Kahraman, Figen Akkılıç, Gülşah Karacık, Kübra Orhan, Yasin Akdeniz ve Ozan Kardeş tarafından organize edilen bilgilendirme toplantısına, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hakime Tuncer de katıldı.
Öğrencilerden Figen Akkılıç, bu proje kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatırken, Anadolu Hastanesi ile yaptıkları işbirliği sonucunda 100 bayanın taramadan geçirildiğini ve bunlardan 6 sında ise kanser riskinin tespit edildiğini söyleyerek, projeye destek olanlara teşekkür etti.
Öğrencilerden Konuşmacı Esin İlhan, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, KETEM olarak ücretsiz bazı kanserlerin taramaları yaptıklarını belirtti.  Esin İlhan, kanser riskleriyle ilgili ayrıntılı bilgi verirken, kanserin erken evrelerde tanınması ile tedavi sürecine başlanma şansı yakalanacağına işaret etti.