Kansere dikkat çekmek amacıyla İstanbul'dan Artvin'e gitmek üzere yola çıkan bisikletçiler, Alaplı'ya gelerek Kız Teknik ve Meslek Lisesinin konuğu oldu.
"Kansere Dikkat" sloganıyla İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinden start alan ve merhum sanatçı Kazım Koyuncu anısına düzenlenen 24 etaplı bisiklet turuna çıkan grup, Alaplı'ya geldi. Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki öğrenciler ile buluşan grup, öğrencilere kanserle ilgili bilgi verdi ve broşürleri dağıttı.
Bisikletçiler adına bir konuşma yapan Cengiz Yargıç, kanser ile mücadeleye destek vermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yargıç, "Biz bisikleti sosyal bir araç olarak kullanmaktan yanayız. Ulaşım aracı olarak kullanıyoruz. Kanser vakalarına dikkat çekmek, Çernobil olayından sonra Karadeniz'de artış gösteren kanser vakalarının araştırılması ve çözüm politikalarının üretilmesi, halkımızın kansere karşı bilinçlendirilmesi,  doğal hayatın ve bisikletin teşvik edilmesinin yanı sıra, asıl önemli olan şeyin kansere yakalanmadan önce tedbirlerin alınması, 'kanserden değil, geç kalmaktan korkun' diyerek kanserin yenilebilecek bir hastalık olduğunu hatırlatmak için İstanbul'dan Artvin'e kadar Karadeniz sahil şeridi boyunca bin 600 kilometre mesafe kat edilecektir dedi.
Yol boyunca okullarda etkinlikler düzenleyeceklerini, hastanelerin onkoloji bölümlerinde yatan hastaları da ziyaret edeceklerini belirten Yargıç, "Bu yıl merhum sanatçımız Kazım Koyuncu anısına düzenlediğimiz Karadeniz bisiklet turunun asıl amacı, 24 etaptan oluşan etkinlik boyunca her etapta kanseri ve kanserden kurtulma ve tedavi yöntemlerine, erken teşhisin kanserle mücadelede ne kadar etkili olduğuna basın açıklamaları ile vurgu yapmaktır. Yol boyunca hastanelerin onkoloji bölümlerindeki kanser hastalarını ziyaret edeceğiz. Okullarda etkinlikler düzenlenerek el ilanları dağıtılarak öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın duyarlılığı artıracağız diye konuştu.
Bisikletçiler, okulda yemek ve dinlenme molasının ardından Karadeniz Ereğli'ye gitmek üzere pedal çevirdi.
Grubun 24 gün sürecek olan turu İstanbul, İzmit, Karasu, Alaplı, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Cide, İnebolu, Ayancık, Sinop, Alacam, Çarşamba, Ünye, Ordu, Giresun, Tirebolu, Vakfıkebir, Trabzon, Sürmene, Rize, Pazar, Hopa ve Artvin etaplarından oluşuyor.