* Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Küçük, Kdz.Ereğli-Alaplı arasındaki kantarın biran önce Akçakoca sapağına kaldırılması gerektiğini, söz konusu sorun için Ankara'dan gelmesi beklenen heyetin, Kdz.Ereğli Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın görüşlerini dikkate alması gerektiğini söyledi.

* Halk dilinde, "ölüm yolu" olarak bilinen ve yıllardır "yapılacak", "yapılıyor", "ekip bekleniyor", "bu yıl tamamlanacak" söylemlerine neden olan Yeşiltepe-Kepez yolu için ise Başkan Vekili Küçük, "Bu güzergahın eksikliklerinin biran önce bitirilip Kdz. Ereğli Belediyesi'ne devir edilmesini istiyoruz" derken şu örneği verdi: Bir arıza olduğunda biz Kastamonu'yu, Kastamonu Ankara'yı, Ankara'da ilgili firmayı arayıp sorunu söylüyor, güzergah belediyeye ait olsa bu sorun 5 dakikada çözülecek.

Kdz.Ereğli-Alaplı karayolu arasında bulunan kantarın başka bir noktaya kaydırılması yönünde Ulaştırma Bakanının talimat vermesinin ardından söz konusu bölgeye ikinci kantar kurumu kafaları karıştırmış, bu çalışmada Kdz.Ereğli Belediyesi'nin mühürü ile engellenmişti. Kantarın mutlaka Akçakoca kavşağına kaldırılmasını öneren Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda gelinen son noktayı Başkan Vekili Ahmet Küçük değerlendirdi. Ölüm yolu olarak bilinen Yeşiltepe-Kepez yolunun da eksikliklerinin biran önce giderilip Kdz.Ereğli Belediyesi'ne devir edilmesini isteyen Küçük konular ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

'KANTAR KALDIRILSIN'
Kantar konusunda kantarın Kdz.Ereğli-Alaplı arasındaki mevcut yerinden biran önce kalkmasını istiyoruz. Kantar kalkacak denilirken ikinci bir kantar yapılmaya başlandı. Kdz. Ereğli Belediyesi bu çalışmayı mühürledi, mühürlenmesine biz tamamen katılıyoruz. Ereğli ve Alaplı arasında bir sorun bu. Kantara girmek istemeyen bazıları Kaptaş'tan bazıları Organize Sanayi Bölgesinden kaçıyor, onların kalkmasından yanayız. Referandum öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan odamızı ziyaret etti biz bu konuyu kendisine anlattık. Milletvekili Toptan, Bayındırlık Bakanı Müsteşarını aradı ve bir heyetin buraya geleceğini söyledi. Heyet geldiği zaman da Ereğli Belediyesi, Kdz.Ticaret ve Sanayi Odası ile Şoförler Odası yöneticileri ile görüşmeden ikinci kantar yerinin kararını verdi, biz buna karşıyız.

'İKİNCİ HEYETİ BEKLİYORUZ'
Gelen heyet Kdz.Ereğli'ye geldiği zaman Kdz.Ereğli Belediyesi, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın görüşlerini mutlaka almalı. Milletvekili Toptan ikinci bir heyetin geleceğini söyledi ama aradan 1.5 ay geçti hala gelen giden olmadı. Bizim görüşümüzün doğrultusunda da bir karar verilmeli. Biz kantarın Akçakoca sapağına kalkmasını talep ediyoruz.

'TOPTAN VE ERDOĞAN'A
KONUYU ANLATTIK'
Yeşiltepe-Kepez yolu ile ilgili olarak Milletvekilleri Köksal Toptan ve Fazlı Erdoğan Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası'na geldiklerinde kantar konusu gibi bu konuyu da kendilerine ilettik. Bu yolda çalışmalar durdu, söz konusu güzergahta 5 cm asfaltın yıpranma payı var. Kepez yolunda 5 cm asfalt dökülüp bu yolun bitirilip Ereğli Belediyesi'ne devir edilmesini istiyoruz.

'BELEDİYEYE DEVİR EDİLMELİ'
Bir yıldırım çaktığı zaman elektrikler kesiliyor, bunu yeniden yaptırmak için biz Kastamonu'ya telefon ediyoruz, Kastamonu'da Ankara'yı arıyor, Ankara'da ilgili firmayı arıyor eğer Ereğli Belediyesi'ne devir edilmiş olsa 5 dakikada sorun çözülecek. Biz Kepez yolunun eksikliklerinin giderilmesinin ardından Kdz.Ereğli Belediyesi'nedevir edilmesini istiyoruz.

AMAN DİKKAT!..
Buradan yine sürücülerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen ama lütfen araçlarını kullanırken dikkatli kullansınlar, aşırı hız ve alkollü araç kullanmaktan kaçınsınlar. Kazaların olmamasını canların yanmamasını istiyoruz.
Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak tüm araç sürücülerine kazasız belasız günler temenni ediyoruz."