* Kdz.Ereğli ile Alaplı arasında  ve son dönemlerde sıklıkla konuşulan kantar meselesinin çözümünde sona yaklaşıldı. Kantar alanının yasal olmadığı, kıyı kenar çizgisine aykırı olduğu ve yine bu alanın plaj tesisi olarak gözüktüğü belirtildi.

* 1992 yılında Gülüç Belediyesi'nin "bu alan kantar yapılamaz" diyerek mahkemeye başvurmasının ardından 1996 yılında Kdz. Ereğli mücavir alanına bağlanan Göktepe Köyü'ndeki kantar alanı ile ilgili mahkemenin de kantarın kaldırılmasına yönelik karar verdiği belirtildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Kdz.Ereğli'ye yaptığı ziyaret ve incelemelerde gündemin birinci sırasını işgal eden Ereğli ile Alaplı karayolu arasındaki Karayollarına ait kantarın kaldırılmasına yönelik somut adımlar atılmış ve kamuoyuna "kantar kalkıyor" müjdesi verilmişti. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından mevcut kantara ek olarak ikinci kantar yapılması büyük şaşkınlık yaratmış, Ereğli Belediyesi bu alanın yasal olmadığı gerekçesi ile de mühürleyerek bu çalışmaları durdurmuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın geçtiğimiz aylarda Kdz.Ereğli Şoförler Odası ziyaretinde kantar ile ilgili, "Ulaştırma Bakanlığından bir heyetin gelerek inceleme yapacağını" açıklamıştı. Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısında yapılan konuşmada kantarın yerinin yasal olmadığı açıklandı. 1996 Yılında Gülüç Belediyesi'ne bağlı olan alandaki kantar için dönemin Belediye Başkanı İbrahim Yalçın'ın mahkemeye gittiği belirtildi. Kantarın bulunduğu alanın kıyı kenar çizgisine aykırı olduğu ve yine bu alanın plaj bölgesi olarak gözüktüğü resmi olarak kayıt altına alındı. Günde yüzlerce aracın giriş çıkış yaptığı kantarın yerinin yasal olmaması üzerine önümüzdeki günlerde Kdz.Ereğli Belediyesi'nin kantarın kaldırılmasına yönelik çalışma yapacağı belirtildi.
Öte yandan Gülüç Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgilerde 1992 yılında Göktepe Köyündeki kantarın olmaması için dava açıldığı, 1996 yılında Ereğli mücavir alanına giren Göktepe Köyü'nün Gülüç'den çıkmasının ardından bu mahkeme kararının kesinleşerek Ereğli Belediyesi'ne sonucun aktarıldığı öğrenildi.