Kdz. Ereğli-Alaplı yolu üzerindeki karayolları kantarına yeni bir ünite daha açılıyor. Karayolları yetkilileri kantardaki yoğunluğu azaltmak için ikinci bir ünitenin daha yapımı için ihale açtıklarını belirttiler.

Karayolları Karadeniz E-reğli-Alaplı ilçeleri arasında bulunan ve kamuoyunda 10. kilometre olarak bilinen noktadaki kantarda modernleştirme çalışmaları için düğmeye bastı.
Kantarın günün şartlarına uygun bir teknolojiye kavuşturulması için ihale açan karayolları; kantarın yanında ikinci bir kantar kurulacağını ve sistemin de daha modern hale getirilerek, kantara giriş, tartılış ve çıkış zamanını daha da kısaltacaklarını belirttiler. Kantardaki yoğunluğu ikinci kantarın aynı alana kurularak azaltılmasını planlayan karayollarının açtığı ihale sonuçlanınca çalışmalara başlanacak ve yeni düzenlemeler bir an önce bitirilecek. Bu arada, aynı karayolu üzerinde hareket eden ve Ereğli dışına çıkmak zorunda kalan küçük araçların da kantardan geçmek zorunda bırakılması tepki almaya devam ediyor. Vatandaşlar "Kantarın kurulmadığı illerde küçük araçlara müdahale yok, Ereğli'de kantar kurulu bulunduğu için de kamyonetlere kantara girme şartı var. Bu nasıl adalet?" sözleriyle kantardaki küçük araç kontrol uygulamasını eleştiriyorlar.