Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, son terör eylemleri nedeniyle yayımladığı mesajda görüşlerini şöyle ifade etti:

 

“Ülke olarak büyük acılar yaşıyoruz. Yaşadığımız olaylar karşısında, kafamıza takılan ilk soru hep ‘ne oluyoruz’ oluyor. Acı ve gözyaşı kaderimiz oldu. Birkaç gün önce Diyarbakır’da dört polisimizi şehit eden alçakça saldırıdan yaralı kurtulan bir canımızı daha toprağa verdik. Tam bu acıya içimizde yer ararken, bu kez, El Bab’tan gelen kötü haberle kahrolduk. El Bab’ın kuzey doğusundaki Suflaniyah bölgesinde, bombalı araçla yapılan saldırı sonucunda, aralarında ilimiz Devrek ilçesi nüfusuna kayıtlı Bahattin Bakır’ın da olduğu beş askerimiz şehit düştü, dokuz askerimiz de yaralandı. Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

 

İKİ SALDIRI DA ALÇAKÇADIR

 

Biz bir yandan El Bab’ta yapılan alçak saldırının ayrıntılarını öğrenmeye çalışıp, diğer yandan şehidimiz Bahattin Bakır’ı yükseldiği mertebeye yakışır şekilde karşılamaya çalışırken, ‘ne oluyoruz’ dedirten üçüncü, dördüncü haber akşam saatlerinde geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile AKP İstanbul İl Başkanlığına roketli saldırı yapılmış, çok şükür ki ölen ya da yaralanan olmamıştı. Hemen ifade etmek isterim ki, kim, hangi nedenle yapılmış olursa olsun, bu iki saldırı da alçakçadır ve tümüyle toplumsal barışı bozmaya yöneliktir.  Yüce Türk milleti bu oyunu bozacak güce ve aklıselime sahiptir.

 

ACILARIMIZDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

 

Bizlere ‘ne oluyoruz’ dedirten bu acılar derslerle doludur. Daha önce başka nedenlerle onlarca kez ifade ettiğim gibi akan kan ve gözyaşının durması ülkemizin en öncelikli hedefi olmalıdır. Bir yandan terör örgütlerine her türlü eylem yapma şansı veren güvenlik politikaları gözden geçirilirken, diğer yandan da dış politikada muhalefet partilerinin samimi eleştirileri dikkate alınmalıdır. Muhalefet partilerinin, Suriye’deki amaç rejim değişikliği değil Suriye’nin birliği, toprak bütünlüğü, istikrara kavuşturulması olmalıdır. Sınır güvenliğimiz ancak böyle sağlanabilir, terör örgütlerinin Suriye’deki varlığına ancak böyle son verilebilir, Türkiye’ye dönük tehditler ancak böyle engellenebilir’ şeklindeki önerileri çözüme yönelik ipuçları içermektedir.

 

Bu görüşlerle başta Devrekli evladımız Bahattin Bakır olmak üzere El Bab’ta kaybettiğimiz tüm şehitlerimize, Diyarbakır saldırısından yaralı kurtarıldığı halde kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Polis Memur Furkan Demir’e Allah’tan rahmet, ulusumuza başsağlığı diliyorum. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile AKP İstanbul İl Başkanlığına yapılan saldırıları kınıyor, emniyet mensuplarımıza ve AKP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”