Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in kardeş şehir oldukları Tataristan’ın Aktaniş ilçesinden gelen heyetin masraflarının karşılanmadığı ve mağdur edildiği yönündeki iddiaları, Çaycuma Belediyesi tarafından yalanladı. Yapılan açıklamada, heyet ağırlanmasının tüm masraflarının Çaycuma Belediyesi tarafından karşılandığı açıkladı.

 

Çaycuma Belediyesi, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in kardeş şehir oldukları Tataristan’ın Aktaniş ilçesinden gelen heyetin masraflarının karşılanmadığı ve mağdur edildiği yönündeki iddialarına yazılı bir açıklamayla cevap verdi yalanladı. Çaycuma Belediyesi’nden yapılan açıklamada, heyet ağırlanmasının tüm masraflarının Çaycuma Belediyesi tarafından karşılandığını açıkladı. Açıklamada, “Esnek bir programla gerçekleşen gezi sırasında belediyemiz inisiyatifi dışında heyetle gizlice buluşarak, yakışıksız davranışta bulunan ve daha da yakışıksız olarak Facebook’ta yaptıkları açıklama ile belediyemizi hedef alan ve aslında bir kez daha kendini küçük düşüren eski Belediye Başkanı’nın tutumunu kamuoyunun takdirine havale ediyoruz” denildi.

 

AKTANİŞ VE TETUŞİ

Çaycuma Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “23 Nisan bayram törenleri için kardeş Belediye Aktaniş ve Tetuşi’den gelen öğrenci, öğretmen, Belediye Başkan Yardımcısı ve tercümandan oluşan 17 kişilik heyet 19 Nisan günü Çaycuma’ya geldi. Aynı gün Çaycuma Belediye Başkanı ve eşi tarafından yerleştirildikleri Paradise Otel’de ziyaret edildi ve birlikte akşam yemeği yenildi. Ertesi sabah (20 Nisan) otelde birlikte kahvaltı edildi ve Belediye Başkan Yardımcısı Landis Samsunova’ya doğum günü olması nedeniyle sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Filyos Belediyesi ile ortak programla gerçekleştirilen gezinin ilk gününde Çaycuma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan ve Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın eşi Belgin Kantarcı refakatinde Filyos ziyaret edildi. Filyos dönüşü Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ait çiftliğe gidilerek, çocuklara atla gezinti yaptırıldı. Heyet, ikinci gün (21 Nisan Pazartesi) Çaycuma Belediyesi’ni ziyaret etti, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya çeşitli hediyeler sundu. Heyet daha sonra Devrek pazarını ziyaret için yine Belgin Kantarcı ile birlikte Çaycuma’dan ayrıldı. Bu arada işadamı Kadir Alagöz’ün heyeti Amasra’ya götürmek istemesi belediyemiz tarafından uygun görüldü ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan heyetten ayrıldı. 

 

FİLYOS’A UĞRADI

Sonradan öğrenildiğine göre, Amasra programına eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in gizlice katıldığı anlaşıldı. Heyet, Salı günü (22 Nisan) Devrekli bir işadamının davetine uyarak tekrar Devrek’e gitti. Çarşamba günü 23 Nisan gösterileri takiben Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de katılımıyla Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından su böreği ve ayran ikram edildikten sonra ortak program gereği Filyos’a uğrandı. Tataristan heyetinin Çaycuma Belediyesi organizasyonundan çok memnun kaldığı, heyet adına Belediye Başkan Yardımcısı Landis Samsunova ve tercüman Culban Habibullina tarafından dile getirildi. Uğurlama sırasında duygusal anlar yaşandı. 24 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman’a, Belediye Başkan Yardımcısı Landis Samsunova ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı nezaket ziyareti yapıldı. Haziran 2014’te heyetin daveti üzerine Kardeş Belediye Aktaniş’a Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ziyaret edecektir. Heyet ağırlanmasının tüm masrafları Çaycuma Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Esnek bir programla gerçekleşen gezi sırasında belediyemiz inisiyatifi dışında heyetle gizlice buluşarak, yakışıksız davranışta bulunan ve daha da yakışıksız olarak Facebook’ta yaptıkları açıklama ile belediyemizi hedef alan ve aslında bir kez daha kendini küçük düşüren eski Belediye Başkanı’nın tutumunu kamuoyunun takdirine havale ediyoruz.”            

(Haber Merkezi)