Çaycuma’da yapılması düşünülen yeni belediye hizmet binası için vatandaşların görüşlerini almak adına belediye binası önüne anket sandığı kuruldu. Ankette vatandaşlara mevcut hizmet binası, belediye sosyal tesisleri, inşaatı yarım kalan bina ve istediğiniz farklı bir yer olarak dört seçenek sunuldu. 

 

Yeni hizmet binası için kendisi de anket dolduran Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belediye olarak yeni bir uygulama başlatıyoruz. Seçmenlerimiz sadece beş yılda bir yöneticilerini seçmek için sandığa gitmeyecekler. Çaycuma’da alınacak önemli kararlar içinde belediye internet sitesi ve ilçenin farklı mahallerine konulacak sandıklarla kararlarını verebilecekler. Şundan emin olabilirsiniz ki, sonuçlar açık ve net bir şekilde vatandaşlarımızla paylaşılacak. Yönetim olarak kafamızda belli bir şablon yok. Halkın görüşleri bizim için çok önemli. 

 

Ancak nihai Kararı Belediye Meclisi verecek. ‘İstediğimiz karar sandıktan çıksın’ diye sonuçlarla oynamayacağız. Sonuçları olduğu gibi açıklayacağız. Belediye Meclisi, birinci çıkacak olan sonucu belki ikinci sıraya alabilir. Ancak halkımızın düşüncelerini oldukça önemsiyoruz. İnsanlarımızın geleceğini ilgilendiren kararlara katılması, gerek demokrasi açısından, gerekse Çaycuma’daki yaşamın rahatlaşması ve kolaylaşması açısından büyük önem taşıyor. 

 

Çaycuma’nın modern ve demokrat bir yapısı olduğuna biliyor, bu uygulamalara destek vereceğinize inanıyoruz. Ankete tüm halkımızın katılmasını istiyorum” diye konuştu.
Kantarcı, anket sandığının belirli bir sayıya ulaşıncaya kadar Çaycuma’nın farklı yerlerine konulacağını söyledi.                

(Haber Merkezi)