Zonguldak'taki kantinciler, okullarda satışı yasaklanan aşırı tuzlu ve şekerli yiyecekler ile gazlı içeceklerin okul yakınlarında bulunan büfelerde satılmasına tepki gösterdiler.
Sağlık Bakanlığı, okullarda sağlığa zararlı aşırı miktarda tuzlu ve şekerli yiyeceklerin satışını yasaklamıştı. 300 kalori üzerindeki özellikle hamburger, pizza, pastalar, kızarmış patatesler zararlı yiyecekler arasında sayılıyordu.
Öğrenci kantinlerinde chips, simit, sticks, snacks, tuzlu fındık, fıstık ve çekirdekler satılmama kararı alınmıştı. İçeceklerden su, katkısız meyve sularına, meyve ve süt ürünlerine bir sınırlama getirilmemiş, ancak okullarda yasaklanan yiyeceklerin okula yakın büfelerde satılması, kantin işletmecilerinin tepkisine yol açtı. Zonguldaklı kantin işletmecileri, yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler;
Okullarda yasak olan kızartmalar ve gazlı içeceklerin satışı büfelerde yapılıyor. Okul idareleri öğretmenler bunları gördükleri halde Milli Eğitim'den okullarda dışarıya çıkılmaması ve dışarıdan içeriye yiyecek sokulmaması söylendiği halde hiç kimsenin umurunda değil… Okul kantinleri giderlerini karşılayamıyor, kiralarını ödemede ve yanında çalışanların ücretlerini vermekte zorlanıyorlar. Milli Eğitim yetkililerine buradan sesleniyoruz, daha etkili bir yaptırım uygulamalıdırlar.