Zonguldak'ta faaliyet gösteren kantin işletmecileri, Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay tarafından bilgilendirme toplantısı için bir araya geldi.

Zonguldak'ta çeşitli okullarda kantin işletmeciliği yapan esnaflara son yasa değişikliği ve hijyen konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
TSO Kilise Restaurantta gerçekleştirilen toplantıya merkez ilçedeki tüm kantin işletmecileri katıldı.
Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay esnaflara çeşitli bilgiler vererek, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın talimatıyla okul bölgelerinde emniyet tedbirlerinin artırılması yönündeki kararı olumlu bulduklarını belirten Erbay, öğrencilerin bu kararla uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan korunabileceğini söyledi. Erbay, Kantincilik okullarda eğitimin tamamlayıcı unsurlarındandır. Öğrencilerin okullarda beslenme ile ilgili ihtiyaçlarının karşılanması için bakanlık bu ihtiyacı karşılama işini okul kantinlerine vermiştir. Bu itibarla kantinlerin işleyişi ve çalışma şekillerini de Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği ile belirlemiştir. Burada işletmecilere önemli sorumluluklar düşmektedir. İşletmecilerimizin sürekli değişen gıda yasalarını iyi takip etmelidir. Çocukların beslenme ihtiyaçlarının hazırlanmasında hijyen, sanitasyon konularında zaman zaman yapılan eğitim toplantılarına eksiksiz katılmalıdırlar. 5996 sayılı yeni gıda yasası ile gıdaların hazırlanması, satışa sunulması konusunda önemli yenilikler ve değişiklikler yapılmıştır. Bu yasa ile dünyanın insan hak ve hürriyetleri konusunda gelişmiş ülkelerin uyguladığı yasa ve düzenlemeler bizim de yaşam alanlarımıza hakim olmaktadır. Bu yasada bizimle ilgili kısmı müşterilerimizin yani öğrencilerin en sağlıklı ve kaliteli hizmeti en uygun hijyenik koşullarda almalarına yönelik yapacaklarımızdır. Yaptığınız işin önem ve ciddiyeti nedeni ile zaman zaman bu toplantıları devam ettireceğiz. Dernek olarak müşterilerimize hizmetin daima en kaliteli ve en uygun fiyata ulaşması için sürekli çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaları takip ederek derneğimizin yönlendirmelerini göz ardı etmeyiniz. İlimizde uygulanmaya başlanan okul çevrelerinde güvenlik ve huzurun artırılmasına yönelik tedbirleri çok yerinde bulmaktayız. Okul çevrelerinde yaşanan olumsuzluklara en yakından tanık olanların başında biz kantin işletmecileri gelmekteyiz. Okul çevrelerinde sigara içen çocuklarımızı görmek, her gün alış veriş yapan müşterilerimiz olan bu çocukları grup halinde kavga ederken görmek, bunların kötü alışkanlıklara bulaştıklarını duymak bir veli olarak da içimizi acıtmakta ve bizleri rahatsız etmektedir. Bu sebeple uygulamanın belirli bir bölge ile kalmayıp tüm okulların çevrelerinde aynı özenle yapılmasını arzu etmekteyiz dedi.