Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’a ve Merkez Huzurevi'ne ziyarette bulundu.  
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nce (BEÜ) ilk kez düzenlenen ve 32 engellinin katıldığı 1 günlük temsili eğitim programı mezuniyet törenine katılmak üzere kente gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ve Merkez Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla bir araya geldi.
Aşkın Asan, beraberinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın eşi Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Eşi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ile birlikte Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti.
BEÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile Engelsiz BEÜ Koordinatörlüğü işbirliğiyle engellilere yönelik düzenlenen ‘Temsili Üniversite Eğitimi’ programının diğer üniversitelere de örnek olması gerektiğini belirten Doç. Dr. Asan, "Bizim için önemli bir etkinlik. 
Çünkü, engellileri özellikle eğitim alanında engeli olmayanlarla eşit imkanlara ve şartlara ulaşması için bakanlığımızın üzerine eğildiği konuların ilk sıralarında yer alıyor. 
Kanunda çok güzel düzenlemeler var ancak pratik ve uygulamaya gelindiğinde bazı sorunlar yaşıyoruz. 
Sorunlarımızın üzerine bu dönemde çok ciddi bir kararlılıkla gidiyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Asan, daha sonra Vali Erol Ayyıldız'la birlikte 11'i kadın 48 yaşlının kaldığı Merkez Huzurevi'ni ziyaret etti. Asan, burada yaşlılarla uzun süre sohbet etti ve öğle yemeği yedi.