Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Ereğli Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümündeki 3.sınıf öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında trafik haftasında  “TRAFİK HAKTIR” projesini gerçekleştirdiği bildirildi.

 

Ali Bolat, Alişan Erol, Emrah Tüz, Emre Demirayak, Mesut Rahmi Cinemre, Osman Erdoğan, Yasin Cengiz tarafından gerçekleştirilen  projede  öğrenciler,  trafik kurallarına uyulup uyulmamasının  kanunen ve dinen bir hak  olduğunu aynı zaman da bir kul hakkı meselesi olduğunu, hem hukuki  hem de dini bir durumdan bahsettiler.

 

Öğrenciler gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptılar:

“Toplumun bu noktaya dikkat çekmesi ve  bilinçlendirilmesi adına sürücülere, yayalara ve esnaflara broşür dağıtımı gerçekleştirdiler. Öğrencilerin proje esnasında giyindikleri proje için özel tasarlanmış tişörtler dikkat çekti.

Proje ile ilgili bilgiler veren B.E.Ü Ereğli Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencisi Alişan EROL “ Fakültemizin topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında yapmış olduğumuz “TRAFİK HAKTIR” projesi ile halkımızın trafik kurallarına uyulup uyulmamasının hukuken ve dinen bir hak olduğunu halkımıza broşür dağıtımı yaparak bu konu hakkında bilgilendirmek ve dikkat çekmek istedik. Bu projeyi trafik haftasında yaparak daha anlamlı hale getirmeye çalıştık. Üzerimize giydiğimiz tişörtleri özel olarak tasarladık ve oldukça ilgi çekti amacımıza da ulaştık.  Bu şekilde  trafik polisi memurları ile 2000 broşür dağıttık. Proje ismini TRAFİK HAKTIR koyarak  hem halkımızda merak duygusu oluşturmak hem de istediğimiz mesajı vermek istedik . Halkımızdan bu şekilde bir çalışma yapmamızdan ötürü olumlu bir tepki aldık . Bu proje tüm Türkiye genelinde uygulanabilecek güzel ve etkili bir proje olduğu kanaatindeyiz.