Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, kanuni defter tasdikleri hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Oda Başkanı Cevdet Civelek, “Meslek Odalarımızdan Federasyonumuza ulaşan yazılardan, noterlerin, esnafımızın ticari defterlerinin tasdiki sırasında ticaret sicil tasdiknamesi istedikleri, söz konusu belgeyi ibraz edemeyenleri ise ticaret odalarına kayda yönlendirdikleri bilgisine ulaşılmıştır” dedi.

Civelek, açıklamasında, “Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuzun yayınladığı 50 Nolu Genelgede belirtildiği üzere;
Meslek Odalarımızdan Federasyonumuza ulaşan yazılardan, noterlerin, esnafımızın ticari defterlerinin tasdiki sırasında ticaret sicil tasdiknamesi istedikleri, söz konusu belgeyi ibraz edemeyenleri ise ticaret odalarına kayda yönlendirdikleri bilgisine ulaşılmıştır. 
Konuya ilişkin Konfederasyonumuzla çalışma yapılmış, durum Türkiye Noterler Birliğine iletilmiştir. Görüşmeler neticesinde, Türkiye Noterler Birliği tarafından tüm noterlere 6 Aralık 2013 tarihli ve 118 sayılı genel yazı ile yazı yazılmıştır. 
Yazılan yazıda; 
a) Esnaf ve sanatkarlardan ticaret sicili tasdiknamesinin istenmemesi gerektiği, 
b) Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olanlardan ise durumlarını kanıtlayan bir belge ( esnaf sicil tasdiknamesi) istenmesinin, belge ibraz edemeyenlerden buna ilişkin bir yazılı beyan alınmasının gerektiği, ifadelerine yer verilmiştir. 
Buna göre, noterler esnaf ve sanatkarlardan ticaret sicili tasdiknamesi istemeyecekler, bunun yerine yalnızca esnaf sicili tasdiknamesi isteyebileceklerdir.
Üyelerimize ve kamuoyuna önemle duyurulur” diye konuştu.