Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci, eski Milli Eğitim Bakanı Çelik'in giderayak kaos yarattığını vurguladı.

Eski Milli Eğitim bakanı Hüseyin Çelik'in görevden alınmadan önce 657 sayılı yasanın 76. maddesini iğfal ettiğini öne süren Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci yeni Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun bu ayıbı temizlemesini istedi.
Metin Kahveci'nin yazılı açıklaması şu şekilde:
"Bakanlığı döneminde tam bir siyasi parti militanı gibi hareket ederek, eğitim sistemimizin başına bela olan Hüseyin Çelik'ten nihayet kurtulduk. Tam kurtulduk derken yeni bir skandala imza atarak gitti.  Bakanlığı döneminde bir çok skandallara herkes tanık olmuştur. Ancak Cumhuriyet tarihinin kendisinden en nefret edilen Milli Eğitim Bakanları listesinin zirvesine açık farkla oturan Çelik, giderayak yine yaptı yapacağını ve iş kolumuzda kaos yaratmaya dönük bir darbe daha vurdu: 657 sayılı yasanın 76. maddesinin iğfali ile kadrolaşma hedefine yeni boyut kazandırdı. Hukuk devletimiz adına utanç verici bir keyfilik örneği olan uygulama ile birlikte eğitim kurumlarının boş yönetici kadroları, sistematik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76. maddesine dayanılarak doldurulmaya başlandı. Ülkemizde yaklaşık 650 ye yakın müdür ataması yapması tam bir skandaldır. Ve bu müdürleri hemen hemen hepsi yandaş sendikadan olması da ikinci bir skandaldır. Yani sayın bakana göre bu ülkede sadece kendi sendikalı arkadaşları görev yapıyor diğerleri ise hiç görev yapmadığı gibi bakanın gözünde üvey evlat veya  suçludur .Yani bu vatanın evladı değil. İşte ayırımcılığın kralını bilerek ve kasıtlı yapıyor. Bu kötü örnek eğitim camiasında yaz boz tahtasına  neden olduğu gibi kin ve nefreti de beraberinde getiriyor.. Bu duruma göre siyasetle gelen siyasetle gider imajı tamamen kuvvetlenmiş durumdadır. Bu şekilde bir kadrolaşma MC dönemlerinde bile  görülmedi. Bakanlıklarda tarikat ve cemaatler cirit atarsa tayin ve atamalara karar verirse  başka söze gerek var mı?Bir müstahdeme kadar ille de bizim adam olacak mantığıyla nereye kadar gidilir. Bir iktidar değişikliğinde iki saatlik yönetmelikle sil baştan yapılırsa bunun zararını  Türk Eğitim Sistemi çekmeyecek mi? Eğitim İş olarak bu konuyla ilgili   bu ayın 8 nde ilk girişimimizi bakanlığa  yaptık.  Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, 76. madde ayıbını da mutlaka temizleyeceğiz.
Konuyla ilgili ilk girişimimizi yaptıktan sonra  sonuç alıncaya değin gereken tüm hukuki süreci işleteceğiz. Hüseyin Çelik'ten görevi devralan ve aynı zamanda hukukçu olan Sayın Nimet Çubukçu'nun talebimizin gereğini yerine getirmesini ve bu yolla temsilcisi olduğu siyasi anlayış ile milli eğitim çalışanları arasındaki güvensizlik ortamını kısmen de olsa ortadan kaldırmasını umut ediyoruz."