Kdz.Ereğli'nin önceki dönem AKP'li Belediye Başkanı Murat Sesli bazı gazetecileri çağırarak Kdz.Ereğli pazaryerine gitti, 8 ayda tamamlanan ve yoğun kar yağışı nedeniyle tavan kısmında çökme yaşanan kapalı pazaryerini eleştirdi. Sesli, pazaryerinin daha çok barakaya benzediğini iddia etti. Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın da Sesli'nin bu açıklamasına karşılık olarak, Her şeyde art niyet aramak doğru değildir dedi.

Kdz.Ereğli'nin önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, pazaryerinde gazetecilere açıklamada bulundu. Sesli, açıklamasında, pazar esnafının yeni yapılan pazaryerinde, çatıdaki çöken ve açık kalan alandan dolayı tente açmak zorunda kaldığını ve bunun esnafı zor durumda bıraktığını ifade etti.

Pazaryeri konusunda belediyenin sınıfta kaldığını savunan Sesli, 1994'den beri yapılmak istenen ve geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan 8 ayda yapılan modern pazaryerinin halini görüyorsunuz. Ereğli'ye, Ereğli halkına yakışmayan bir pazaryeridir. Belediye sınıfta kalmıştır. Ne hikmetse kapalı pazaryerinin içine kar yağıyor, esnaf çadır açıyor. Bu nasıl bir pazaryeri ve projedir aklımız almıyor. 2014 yerel seçimlerinde aday olduktan sonra belediye başkanlığına seçildiğim taktirde, burayı yıkarak yenisini modern şekilde yapacağız. Burası bir baraka halinde. Eski halinde açık kalsaydı daha iyiydi. Belediye yetkilileri, bu işi beceremiyorsa şimdiden bırakıp, gitsin. İkinci projede de böyle hata yapacaksanız, başlamadan bırakın. Ereğli halkını mağdur etmeyin dedi. 

 HER ŞEYDE ART NİYET ARAMAK DOĞRU DEĞİL

Murat Sesli'nin bu açıklamasına, Ereğli Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın'dan cevap geldi. Taşkın, pazaryerinde herhangi bir sorunun söz konusu bile olmadığını, yoğun kar yağışı nedeniyle patlayan yerlerin yapılmaya başlandığını, ancak kar yağışının yeniden başlamasıyla çalışmaların durmak zorunda kaldığını söyledi.

Taşkın, açıklamasında, Her konuda insanlar art niyet aramaya başlıyor. Burada başlayan kar yağışı sonrasında yeni yapılan pazaryerinin üst kısmında bazı yerlerinde çökmeler oldu. Bu konu belediye başkanına aktarıldı. Kar yağışının durmasıyla birlikte ilgili firma yetkilileri buraya gelerek tamir çalışmasına başladı. İki bölüm yapıldı. Diğerleri de yapılacaktı ki yeniden başlayan kar yağışı buna müsaade etmedi. İlk yapım sırasında müteahhidin hatasını başkalarına yüklemek yanlış olur. 40 yılı aşkın bir süredir burada pazar esnaflığı yapıyorum. Yapılanları gözardı etmek yanlışların en büyüğü olur. diye konuştu.