Alaplı'da 1940’lı ve 1950’li yıllarda, birçok insanın ölümüne neden olduğu öne sürülen kapan kaya tarih oldu.

 

Alaplı'da 1940 ve 1950 yıllarda birçok insanın ölümüne neden olduğu öne sürülen Huzur Kent’in alt kısmında sahil kenarında bulunan kapan kaya tarih oldu.

1940 yıllarda Alaplı-Akçakoca arasında karayolu ulaşımı olmadığını ifade eden Alaplı Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Arıkan, “İstanbul ve Ankara gitmek isteyen insanlar deniz kenarından yürüyerek Akçakoca’ya gitmek zorunda kalırlardı ” dedi.

Kapan kayanın hikâyesini o dönemi yaşayan ve duyan birçok insanın bildiğini dile getiren Arıkan şunları söyledi.  “O dönemlerde İstanbul ya da Ankara’ya gitmek isteyen insanlar Akçakoca’ya gitmeleri gerekiyordu. Alaplı-Akçakoca karayolu o zamanlar yapılmamıştı. Sahilden giden insanlar kapan kayanın olduğu bölgeden geçmek zorundaydı. Aksi takdirde Yığılça yolundan gitmek zorunda kalıyordu. Bu da insanların en az 5 saatlerini alırdı. Sahil daha kestirmeydi. Genelde insanlar hep sahili kullanılırdı. Ancak kapan kayanın olduğu bölgeden geçmek tehlikeliydi. Kayanın olduğu bölgede dalga çok olurdu. İnsanlar kayanın dibinden geçti sırada dalgaların insanları kayaya vurduğu söylenirdi. O yüzden oranın ismi yıllardır kapan kaya olarak kaldı. Şimdi yol çalışması nedeniyle kapan kaya kapandı. Tarih oldu” dedi.