Posbıyık, Maliye Bakanlığından 30 yıllığına barınaktaki limanı kiraladıklarını ve işlemlerin sona erdiğini söyledi. Zemin etüdleri ve proje çalışmalarına başladıklarını toplum projenin de 3 milyon liraya mal olacağını belirten Posbıyık, 10 bin tonluk gemiler iskeleye yanaştırabileceğimizi tespit ettik dedi.

Posbıyık: Ereğli ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları, işadamları, sanayiciler, akil adam pozuna girenler, basına büyük demeçler verdiler. Şiştiler, kabardılar. Liman, galiba başladı dedik biz de. Her zaman olduğu gibi bu demeçler sadece gazete başlıklarında kaldı, olay da her zaman olduğu gibi fos çıktı.

Bölgede bir liman yapılacağına dönük çıkan açıklamaların ardından, Liman galiba başladık dediklerini söyleyen Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Her zaman olduğu gibi bu demeçler sadece gazete başlıklarında kaldı dedi. Limanı kiralamalarının ardından fizibilite çalışması başlatıldığını ve bu çalışmalar doğrultusunda 10 bin tonluk gemilerin iskeleye yanaşılabileceğini tespit edildiğini söyleyen Posbıyık, YerliGaste'ye şu açıklamaları yaptı: Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İyi hatırlarsınız bir zaman önce 'liman yapmak istiyoruz' dediler. Bölgenin kalkınması için liman elbette gerekli. Erdemir, kendi limanlarını kullandırmıyor, ücretlerin çok yüksek olmasından şikayet ediliyor. Ereğli ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları, işadamları, sanayiciler, akil adam pozuna girenler, basına büyük demeçler verdiler. Şiştiler, kabar-dılar. Liman, galiba başladı dedik biz de. Her zaman olduğu gibi bu demeçler sadece gazete başlıklarında kaldı, olay da her zaman olduğu gibi fos çıktı. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yine devreye girmek zorunda kaldık. Maliye Bakanlığından otuz yıllığına barınaktaki limanı kiraladık. İşlemleri yeni bitti. Liman işleriyle uğraşan bu firmayla danışman firma olarak protokol imzaladık. Mevcut iskeleyi, yanlarından üçer metre genişletip uzunluğunu da on metre daha uzatarak bir fizibilite çalışması başlattık. Bu çalışmalar 4.5 metre olan draftı 7.5 metreye çıkarabileceğimizi gördük. Aynı zamanda 10 bin tonluk gemileri de iskeleye yanaştırabileceğimizi tespit ettik. Gerekli talimatları verdik. Zemin etüdleri ve proje çalışmalarını başladık. 3 Milyon liraya mal olacak bu uygulama için önümüzdeki günlerde ihracatçılarla bir araya gelip toplantı yapacağız. Biz ilçemizin ve bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunları da dün nasıl takip edip gerektiğinde masaya yumruğumuzu vurduysak yarın da aynı duyarlılığı göstereceğimizden emin olmanızı istiyorum.