Bu yıl 3 mahallede daha doğalgaz çalışması yapacak olan Dergaz, Kdz. Ereğli'deki doğalgaz şebekesini 251 km çıkarıyor.

Dergaz yetkililerinden aldığımız bilgilere göre; 17 bin 441 abone doğalgaz kullanıyor. Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 35 bin su abonesini baz alan Dergaz yöneticileri, önümüzdeki süreçte abone sayısında artış bekliyorlar.

Karadeniz Ereğli'de doğalgaz kullanımı hızla artarken, bir çok kez "Doğalgaz istiyoruz!" talebinde bulunan mahalleler bu yılın yatırım programına alındılar.
Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre; Karadeniz Ereğli'de 227 kilometre doğalgaz şebekesi bulunuyor. Bu yıl yapılacak 24 kilometrelik ile Karadeniz Ereğli'deki doğalgaz şebekesi 251 kilometreye ulaşacak. 251 kilometrelik doğalgaz şebekesi ile şehrin neredeyse tamamına doğalgaz ulaştırabilecek kapasiteye sahip Dergaz'ın abone sayısı ise 19 bin 545. Bu abone sayısından 17 bin 441'i aktif doğalgaz kullanıcısı. Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 35 bin su abonesi bulunması ile eş oranda doğalgaz abonesi bekleyen Dergaz yöneticileri bu yıl yapılacak olan 24 kilometrelik yatırımın ardından aktif abone rakamını 20 binin üzerine çıkarmayı hedefliyorlar.
Mevcut doğalgaz şebekesinden bu güne kadar yararlanamayan Kırmacı, Elmatepe ve Yeni Belen Mahallelerinin sakinleri, 2010 yılı yatırım programına alınmalarını ve çalışmalarının da Nisan 2010 dan itibaren başlanacak olmasını mutlulukla karşılayarak yetkililere teşekkür ettiler.