Alaplı'da artan hırsızlık olaylarına karşı harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapı kapı dolaşarak vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı
Alaplı Emniyet Müdürü Vekili İsmail Baş, ilçede artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattıklarını bildirdi. Vatandaşların her türlü hırsızlıklara karşı daha dikkatli olmalarını beklediklerini ve en ufak bir olayı dahi ihbar etmelerini istediklerini belirten Baş, "İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla çalışma başlattık. Kapı kapı gezerek uyarılarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın son derece duyarsız olmaları bizleri üzüyor. İlçede hırsızlık olaylarını azalmak için sadece polisimizin çalışmaları yeterli değil, vatandaşımızın da polis arkadaşlarımıza yardımcı olmaları gerekir.
Yaptığımız çalışmalarda daha önce hırsızlık olayları yaşandığı mahalle ve sitelerde hala daha apartman dış kapılarının açık olduğunu tespit ettik. Vatandaşlarımızın konuyu daha iyi anlamaları için açık olan apartman kapılarından içeri bir hırsız gibi kapıları dolaştık.
Ayrıca birebir vatandaşlarımıza uyarılarda bulunduk" dedi.