Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda alınan grev kararı sonrasında işçiler ve aileleri fabrika kapısında buluşacaklar.

23 Kasım 2016 Çarşamba günü gündüz vardiyasından çıkan işçiler (Saat 16.30) işyerlerinden servislere binmeyerek yaya olarak ana kapıya yürüyecekler. Ana kapıda işçileri aileleri alkışlarla karşılayacak. Bu buluşmada Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan toplu iş sözleşme süreciyle ilgili işçilere ve ailelerine bilgi verecek. Bu bilgilendirmenin ardından Erdemir işçileri işverenin tahsis ettiği servis araçlarına da binmeyecekler.

Bilindiği gibi Erdemir ile işçi sendikası Türk Metal arasında 1 Eylül 2016 tarihinden geçerli olmak üzere sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinin 5. Oturumunda anlaşma sağlanamayarak uyuşmazlık zaptı tutulmuştu. İşveren sendikası MESS’in daveti üzerine istanbul’da biraraya gelen taraflar yine anlaşmazlık maddelerini görüşmüşler ancak uzlaşma sağlamamıştı. Sendika burada işverenin saat ücreti olarak 68 kuruş teklif etmesine sert tepki göstererek masayı terk etmiş ve ardından da grev kararı almıştı.