CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in, milletvekilleri ve Kdz. Ereğli Geleceğine sahip çıkıyor platformu ile bir araya gelerek, diyalog açısından önemli bir adım attığını vurguladı.

2 Aralık’taki bu toplantıya CHP ilçe Başkanı olarak davet edildiğini, ancak ilçe halkını temsil eden Belediye Başkanının davet edilmemesi nedeniyle katılmadığını ifade eden Ertuğrul, su konusunda yaşanan polemik ile ilgili olarak  şöyle dedi:

“POSBIYIK YALNIZ DEĞİLDİR”

“Ezilenin yanında olacağız. Asla kapitalist yaklaşımları kabul etmeyeceğiz. Kabul edemeyiz. Şirketler için kâr oranları evet çok önemlidir, ancak halkın öncelikleri söz konusu olduğunda bunların hiçbir önemi kalmaz. Bu anlamda yapılan her mücadeleyi desteklemekle yükümlüyüz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu da, Ereğli halkının haklarını korumak amaçla kurulmuş bir platformdur. Ben de bu platformun bir üyesiyim. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak üyesiyim, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.

Fakat şunu bir kez daha belirtmek isterim. Halkın öncelikleri için olan mücadelede Ereğli halkının su hakkının korunması için yapılan mücadelede Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, asla yalnız değildir. Yalnız bırakmayacağız, bu anlayışla her zaman Ereğli halkının haklarını korumak amaçlı savaşacağız. Bunu burada özellikle belirtmek isterim.”

ÇÖZÜM ÇOK KOLAY

CHP ilçe Başkanı Ertuğrul konuların kapıların ardına kadar açılmasıyla çözümlenebileceğini kaydederek şunları söyledi:

“Bugün sadece Ereğli ve Erdemir arasındaki problem olarak görülen konulardan bir tanesini konuştuk. Sayın Başkanımız bununla ilgili bir bilgilendirme yaptı. Aslında çözümü çok kolay, basit bir protokolde yapılacak bir iki cümle değişikliği ile pek çok sorunun aşılabileceğini görüyoruz. Yani bugün Ereğli ve Erdemir arasında mevcut olarak adlandırılan sorunların diyalogla çok kolay bir şekilde çözülebileceğini görüyoruz.

OYAK Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Savaş Erdem, yaptığı toplantıyla diyalog kapısını aralamıştır. Biz bu kapının aralanmasını istemiyoruz, biz bu kapıların ardına kadar açılmasını istiyoruz. Bu noktada diyalog kapılarının ardına kadar açılarak, tarafların birbirleriyle görüşerek problemlerin çok kolay bir şekilde çözüleceğine inanıyoruz bu yönde de elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız. Bunun için mücadele etmeye hazırız. Ben inanıyorum ki bu sorunlar son derece kısa bir süre içerisinde akılcı bir şekilde çözülecek ve tekrar Ereğli Erdemir el ele geleceğe yürüyebilecektir.”