Zonguldak Valiliği görevine atanan Ali Kaban yayınladığı ilk mesajında Zonguldak’ın önemine vurgu yaptı. Anadolu’nun pek çok zenginliğini barındıran ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk şehri olan Zonguldak’ta görev yapmaktan büyük mutluluk duyacağını anımsatan Kaban, “Yer altı kaynakları açısından oldukça zengin olan ilimizin bölgesel kalkınmasını etkileyecek ve bölgenin cazibe-ticaret merkezi haline gelmesini sağlayacak Filyos projesi konusunda özel çaba sarf edeceğimin bilinmesini istiyorum” dedi.

 

Bakanlar Kurulu kararı ile Zonguldak Valiliği görevine atanan Ali Kaban, görevine başladı. Zonguldak Valiliği önünde tören ile karşılanan Kaban, görevine ilişkin ise yazılı açıklamada bulundu. 2 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Zonguldak Valiliği görevine atandığını ve 25 Ağustos tarihi itibariyle de görevine başladığını belirterek açıklamasına başlayan Vali Kaban, görevin hem kendisine hem de Zonguldak’a hayırlı olmasını temenni etti.

 

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

Vali Ali Kaban’ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada yer verdiği görüşler şu şekilde:  “Güzel Anadolu'nun pek çok zenginliğini bünyesinde barındırdığını bildiğimiz, Cumhuriyetin ilk şehri olan ve ülkemiz sanayinde önemli yer tutan kömür ve demir çelikle özdeşleşmiş Zonguldak'ta Vali olarak görev yapacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

 

“YENİ PROJELER ÜRETMEK”

Halkımızın huzur ve güven içerisinde, başta eğitim ve sağlık olmak üzere, Kültür, turizm ve diğer bütün alanlarda yaşam standardı ve kalitesini arttırmak ilimizin büyüyüp gelişmesine öncülük edecek projeleri takip etmek, yeni projeler üreterek uygulamaya koymak öncelikli ve temel hedefim olacaktır. Yer altı kaynakları açısından oldukça zengin olan ilimizin bölgesel kalkınmasını etkileyecek ve bölgenin cazibe-ticaret merkezi haline gelmesini sağlayacak Filyos projesi konusunda özel çaba sarf edeceğimin bilinmesini istiyorum.

 

“YENİ BİR HEYECAN”

Görevim esnasında Başta ilimizin sayın milletvekilleri olmak üzere, Belediye Başkanlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, halkımızın ve basın mensuplarının desteği ile çalışma arkadaşlarımla beraber ilimizde yürütülmekte olan tüm projelerin en iyi şekilde sonuçlandırılması için çalışacağız. Amacımız kamu kaynaklarının etkin, verimli kullanımı ve kamu yatırımlarının en kısa zamanda hizmete sunulması olacaktır. Kapımız ve gönlümüz her zaman ve herkese açık olacaktır. Bu vesile ile bizden önce ilimize hizmet etmiş tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni bir heyecanla siz değerli Zonguldaklılara hizmet edeceğimizin bilinmesini istiyor, saygılar sunuyorum”