İlçe merkezinde lise öğrencisinin cep telefonunun kapkaç yöntemi ile çalınmaya çalındığına dönük iddialar gerçek dışı çıktı. Sosyal paylaşım sitesinden tanışan ve ilçe merkezinde görüşme kararı alan lise öğrencilerinin arasında tartışmanın itiş kakışa dönüşmesi ile oluştu, polis tarafından kısa sürede yakalanan genç çocuğun ifadesinde olay ortaya çıktı.

 

Kdz.Ereğli ilçe merkezinin göbeğinde yaşanan bu olayda lise öğrencisi genç kızın cep telefonu kapkaç yöntemi ile çalındığı iddiaları yerel ve ulusal basında yer aldı. Ancak gerçeğin hiç de o kadar olmadığı da alınan ifadelerle ortaya çıktı.  Alınan bilgiye göre, Sosyal Paylaşım sitesi üzerinden arkadaşlık kuran ve ilçe merkezinde buluşma kararı alan iki lise öğrencisinin birbirleri ile tanışma sırasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında genç çocuk kızın elindeki telefonu almaya çalıştı. Kız tepki gösterince de genç çocuk olay yerinden hızla uzaklaştı, çevredekiler olayın bir kapkaç olduğunu düşündü. Kısa sürede olay yerine gelen polis yaptığı incelemenin ardından genç çocuğu kısa sürede yakalayarak Merkez Karakoluna götürdü. Şok yaşayan ve gözyaşlarına boğulan M.Y. ise 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı, bir süre müşade altında tutulan genç kız daha sonra hastaneden taburcu edildi.

 

Merkez karakolunda ifadesi alınan genç çocuk ise yaşananları anlattı, "Sosyal paylaşım sitesinden tanıştık ve buluşma kararı aldık, buluşunca aramızda tartışma çıktı" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)