Maden İşçileri Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin “Beyaz Melekleri Kanatlandıralım” Projesi kapsamlı tatbikat hazırlığını tamamladı. 7 Mart’ta Kandilli’de TTK Armutçuk Müessesesi’nde gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

Maden İşçileri Arama Kurtarma Timi adı altında kurulan ekibin deprem konulu eğitim seminerlerine başlanmıştı. Dernek Başkanı Muhammet Akyüz, “Projemizde eğitim konularında ortağımız olan Zonguldak AFAD İl Müdürlüğü tarafından deprem konulu seminerini yaptıklarını söylemiş ve seminerlerin devam edeceğini bildirmişti.

Proje Koordinatörü Musa Öztürk de yaptığı açıklamada, proje kapsamında eğitim seminerlerinin yanı sıra 7 Mart 2017 tarihinde TTK Armutçuk Müessesesinde gerçekleştirilecek geniş kapsamlı tatbikatta derneklerinin de görev alacağını belirtmişti.

Proje İştirakçisi Eridak ve TTK Armutçuk Müessesesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan 7 Mart Maden Şehitlerini Anma Proğramı ve Deprem,YangınTahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatında Depremlerde Arama Kurtarma bölümünde Proje ortağı olan Afad Zonguldak İl Müdürlüğü ile beraber Makut (Madenci Arama Kurtarama Timi ) ortak tatbikat yapacaklarını belirten Öztürk destek olanlara teşekkür etti.