Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğretmenler ve öğrencileri tarafından yapılan 4.Uluslar arası Robot yarışmasında temalı robot kategorisinde ilk 10'a girerek başarı elde eden "Kaptaşlı" adlı robot Japonların ilgi odağı oldu.
Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "4. Uluslararası Robot Yarışması"na katılan İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi "Kaptaşlı" robot ile ilk 10'a girerek başarı elde etti.
07 Mayıs 2010 tarihinde Ankara'da Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda bu yıl 4.sü düzenlenen Uluslar arası robot yarışması temalı robot kategorisinde Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi adına yarışan "Kaptaşlı" isimli robot parkurda tamamlaması gereken tüm görevleri eksiksiz yerine getirerek üstün bir başarı ortaya koydu.   Türkiye'deki Meslek Lisesi ve Üniversiteler ile Japonya'dan katılımcıların olduğu yarışmalara, temalı robot kategorisine 35 robot başvuru yaparken Zonguldak İlinden sadece Alaplı İMKB Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesine ait olan "Kaptaşlı"  isimli robot yarışmış ve sıralamada ilk 10'a girerek büyük bir başarı ortaya koyarken Japon yarışmacılarında ilgisini çekti.  Robot kulübü öğretmenleri Aydın Yurttaş, Bülent Sağ, Şeref Maltepe, Murat Yavrucuk ve Robot Kulübü Öğrencileri Sercan Uzun, Emrah Yazgan, Uğurcan Çelebi tarafından tasarlanan robot ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Halit Ulukışla "Bu yıl ilk defa yarıştığımız temalı robot kategorisinde almış olduğumuz netice bizleri oldukça gururlandırmıştır. Bu sevinç ve gururla yola çıkarak önümüzdeki yıllarda önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum.
Okulumuz adına yarışmalara katılan robot kulübü öğretmen ve öğrencilerini başarılarından dolayı kutluyorum. Ayrıca maddi ve manevi her türlü desteğini okulumuzdan esirgemeyen Alaplı Kaymakamı Aydın Memük'e çok teşekkür ederim.
Bu tür desteklerin diğer resmi ve özel kuruluşlar tarafından devam etmesi halinde okulumuz adına her türlü başarıya imza atacağımıza inanıyorum. 'Kaptaşlı' adlı robotumuz yılsonu mezuniyet töreninde sergilenecek ve o gün özel bir gösteri yapacak" dedi.