Zonguldak'ta bir esnaf, işyerinin önüne yaptığı kardan figürler ile herkesin gözdesi oldu. Ünü, Türkiye'ye yayılan esnaf, çağrıldığı Uludağ'daki bir otele kalpten figür yaptı. Sanatını konuşturan esnafa, birçok otel tarafından teklif yağıyor.
Zonguldak'ın Gazipaşa Caddesi'nde bulunan kuruyemişçi dükkanını işleten bir çocuk babası 34 yaşındaki Mehmet Özçelik, dükkanının önüne yağan karları toplayarak ilk önce aslan figürü yaptı. Ardından kardan at, kardan adam ve kardan Nasrettin Hoca figürü yapan Özçelik, sanatıyla yoğun ilgi gördü.
Yaptığı figürleri en ince ayrıntısına kadar düzenleyen Özçelik'ın ünü Zonguldak dışına yayıldı. Çekilen fotoğraflar ile sosyal paylaşım siteleri ve haber sitelerinde geniş yer bulan Mehmet Özçelik'e kayak merkezi Uludağ'daki oteller tarafından teklif yağmaya başladı.
Uludağ'dan davet edildiği bir otelin önüne üç metre boyunda devasa iki kalp yapan Özçelik, bu sayede de diğer otel sahiplerinin gözdesi olmaya başladı. Hobi olarak yaptığı işi her geçen gün geliştirdiğini ifade eden Mehmet Özçelik, Önce bir kardan adam yapmıştım. Çok ilgi görmüştü. Daha sonra kendimi geliştirerek kardan at yaptım. O da büyük ilgi gördü. Kendimi biraz daha geliştirdim, kardan yaptığım bu eserler kamuoyuna yansıdığı için diğer illerde de yankı uyandırdı. Uludağ'a gittim, orada görüşmelerde bulundum. Otel sahipleri, sanal ortamdan videoları izlemiş, hoşlarına gitmiş. Sevgililer Günü için benden bir şey yapmamı istediler. Ben de çok güzel üç metre boyunda dev kalp yaptım. İlk çalışmamda merdiven yaptım. Merdiven ile de kalplere çıkıp hatıra fotoğrafı çektiriliyor. Turistler bile büyük ilgi gösterdi diye konuştu.
Özçelik, gelen teklifleri değerlendireceğini sözlerine ekledi.