- Zonguldak-Ankara ve Zonguldak-İstanbul karayolunda kar nedeniyle zaman zaman ulaşımda aksaklık yaşanıyor

- Alaplı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemde okullarda eğitime bir gün ara verildi





Zonguldak'ta kar yağışı ulaşımı aksatıyor. 

Zonguldak'ta etkisini artıran kar nedeniyle merkezde 5, Kozlu'da 5, Ereğli'de 30, Alaplı'da 1, Devrek'te 11, Gökçebey'de 8 ve Çaycuma'da 8 olmak üzere 68 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'nün 20 ekiple kapalı yollarda çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.




- Alaplı'da eğitime kar engeli

Alaplı İlçe Milli Eğitim Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim gören okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi.

İlçe merkezinde eğitimin devam ettiğini belirten Çevik, "Köylerde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle ilçe merkezindeki okullara gelen öğrencilerimiz için 1 gün eğitime ara verildi. İlçe merkezinde normal eğitim öğretim devam ediyor." dedi.




- Karayollarında ulaşım

Kar yağışı nedeniyle Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Ankara karayolunda ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor.

Bazı sürücüler araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalışırken, bazıları araçlarını yol kenarına bıraktı. Yolda kalan ve zinciri bulunmayan bazı sürücüler, araçlarını iterek ya da başka bir araca bağlayarak ilerlemeye çalışıyor.

Ankara yolu Elvanpazarcık sapağı mevkisinde, direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıkan araçlar, çekici yardımıyla kurtarıldı.

Karayolları ekiplerinin tuzlama ve yol açma çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 23 santimetreye ulaştığını, yağışın ise gün boyu aralıklarla devam edeceğini bildirdi.


(AA)