Çalışmaları bizzat takip eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal vatandaşların karşılaşabilecekleri herhangi bir olumsuzlukta kriz masasına başvurmasını istedi. Uysal ayrıca kar lastiği bulunmayan araçlar ile trafiğe çıkılmaması uyarısını bir kez daha  tekrarladı.

 

Kar yağışı bölgede etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle Ereğli-Zonguldak karayolunda uzun araçların geçişine ise izin verilmiyor.

Karadeniz Ereğli ilçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli Belediyesi tarafından kriz masası oluşturuldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ekiplerin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi.



BELEDİYE EKİPLERİNİN YOĞUN MESAİSİ

Belediye bünyesindeki Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik, Zabıta, Ulaştırma, İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne ait araç ve görevli personellerin kar ile mücadele ettiğini anlatan Uysal, "Oluşturduğumuz kriz masasına gelen tüm ihbarları kısa sürede değerlendirerek çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz kar küreme ve tuzlama çalışmalarını geceden bu yana sürdürmekte. Önceliğimiz ana arterlerin sürekli açık olmasını sağlamaktır. Etkili olan kar yağışı nedeniyle açılan güzergahlarda bir süre sonra yeniden kar birikintileri oluşmaktadır" dedi.



KAR LASTİKSİZ ÇIKMAYIN UYARISI

Bazı sürücülerin kar lastiği olmayan araçlar ile trafiğe çıktığını da belirten Uysal şunları söyledi:

"Yapılan uyarılara rağmen bazı sürücülerimizin kar lastiği olmayan araç ile trafiğe çıkması beraberinde bir çok sorunu getiriyor. Halkımızın da bu süreçte ekiplerimize yardımcı olmalarını, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istiyoruz. Özel araçları ile yola çıkmak zorunda olanlardan da kar lastiği ve zincirsiz yola çıkmamalarını rica ediyoruz"



Uysal, İtfaiye ve Zabıta Müdürlüğüne ait araçların diyaliz ve acil hastaları evlerinden alıp tedavilerini tamamladıktan sonra tekrar evlerine bıraktığını da sözlerine ekledi.


 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)