Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kar yağışı ile mücadele çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları ile birlikte yaptığı saha gezisi sırasında, Halk Otobüsüne binerek yolculuk yapan Uysal, toplu taşıma araçlarının hareketlerini izleyen merkezde de yetkililerden bilgiler aldı.

Kar yağışı ile mücadelenin sürdüğü Ereğli’de gün boyunca saha ziyaretleri yapan Başkan Uysal, son 36 saatte “Kriz Masası” na 714 ihbar geldiğini ve gelen ihbarların kısa süre içinde değerlendirilerek gereken çalışmaların yapıldığını söyledi. Söz konusu zaman diliminde ekiplerin kar küremenin yanında buzlanmaya karşı 200 ton tuz kullandığını söyleyen Uysal, çalışmaların 26 araç ve 205 personel ile aralıksız olarak sürdüğünü söyledi. Önceliğin ana arterleri açık tutmak olduğunu belirten Uysal, her türlü şikâyetin 333 1 153 numaralı telefona yapılmasını istedi.


HALK OTOBÜSÜ İLE YOLCULUK YAPTI
Başkan Uysal saha ziyareti çerçevesinde halk otobüsüne de bindi. Bu tür zamanlarda toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini isteyen Uysal, araçlarda yolculuk yapan vatandaşlarla da sohbet etti.
Uysal ayrıca, ilçede toplu taşımacılık yapan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek, araçların hareketlerini kontrol eden merkezde yetkililerden bilgiler aldı.