Zonguldak'ın yüksek kesimlerinde yağan yağmur ve ardından gelen kar yağışı, sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Yollarda kalan araçlar, özel idare ekipleri tarafından kurtarıldı. Yağmur, kentin yüksek köylerinde kara dönüştü. Kalınlığı yaklaşık 15 santimetreyi bulan kar, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Birçok araç köy yollarında kaldı. Hazırlıksız yakalanmaları nedeniyle zincir ve halat da bulundurmayan araç sürücülerinin yardımına İl Özel İdaresi Merkez şantiyesi'nin ekipleri yetişti. Yoldan çıkan araçlar, köylülerin yardımıyla yeniden yola itilirken, yoldaki araçlar ekiplerin arazili araçları tarafından çekilerek kurtarıldı.  
Karın aniden bastırdığını belirten sürücü Ali İhsan Demirci, "Sabah köyden şehre inerken yollarda hiçbir şey yoktu. Yağmur yağıyordu. Birkaç saatlik işimi hallettikten sonra köye dönmek istedim. Yolda, kar yağdığını görünce şaşırdım. Kar aniden yağmasa, zincirim halatım her malzememi taşırdım" diye konuştu.  
Öte yandan aniden bastıran karın keyfini okul çıkışında köylerine dönen öğrenciler sürdü. Öğrenciler, koşarak ve kar topu oynayarak kar yağışının sevincini yaşadı.