Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri çınar ağacında mahsur kaldığı belirtilen kediyi kurtarma çabaları, kedinin sürekli yer değiştirmesinden ötürü gerçekleştirilemedi.


Devrim Bulvarı İnönü Parkında bulunan ağaçta 2 gündür kedinin aynı yerde olduğunu gören vatandaşlar durumu Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bildirdi.

Ekipler park alanı içerisine araç ile giremeyince merdiven koyarak kediye ulaşmaya çalışsa da başarılı olamadı. Aradan geçen 2 gün sonunda kedi yine aynı yerinde durunca vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Hayvanın açlıktan yorgun düştüğünü belirten Yakup Kurt, “4 Gündür bu hayvan burada, belediye itfaiye ekipleri sağolsun hergün geldi ama park alanına araç ile giremedi. Merdiven ile kurtarmayı denediler ama kedi yer değiştirdiği için alamadılar, yazık günah” sözleri ile konuştu.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de yaptığı açıklamasında, kedinin yaklaşık 4 gündür ağaçta bulunduğunu, kurtarmak için çaba harcamalarına rağmen kedinin sürekli yer değiştirmesinden ötürü başarılı olamadıklarını ifade etti.
Vatandaşlar ise park alanında uzun süre ağaçta kalan kedinin hareketlerini takip etti.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)