AKP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan 26 Şubat 1992 yılında Ermeniler'in Azerbeycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği katliamla ilgili görüşlerini açıklarken Acıların dinmediği, gözyaşlarının dinmediği, üzüntülerin dinmediği 21 yıl dedi.
 

Prof. Candan  açıklamasına şöyle devam etti:


Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Mevkii; Ermeniler için askeri bir hedef niteliği taşımaktaydı. Bölgenin tek havalimanını içinde barındırması nedeni ile stratejik bir konumda olan Hocalı'yı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin üssünün de burada bulunması sebebi ile önce birkaç ay elektrik, gaz vs. ihtiyaçlarından halkı tecrit ederek abluka altına alan Ermeni güçleri, o melun günde ise kadın- erkek- çoluk- çocuk- yaşlı demeden toplam 613 kişiyi hunharca öldürmüş, 487 kişiyi ağır yaralamış, 1.275 kişiyi rehin almıştır. 150 kişinin hala akıbeti belli değildir ve tarihe bu gün, acı yaraları içinde barındırarak kanla yazılmıştır.
Bugün bile esefle, keder ile içimizi paramparça eden bu katliamı; Kafkasya sorunu, Hocalı sorunu, Azerbaycan-Ermenistan sorunu olarak basite indirgeyerek anlatmak, ifade etmek Azerbaycan'a karşı ayıptır. Ve kınamayan, kınamaktan imtina eden dünyanın da büyük ayıbıdır.
Bu katliamı, bu barbarlığı yaşayan kardeşimiz, dostumuz Azeri Halkının elim kederini aynen paylaşıyor, bir daha böyle hunharca yaklaşımlara maruz kalmamalarını diliyorum. Acısına ortak olmayan Dünya Ülkelerinin de ellerini vicdanına koyarak sorunları halletmede dostumuzun yanında olmaları ümidi taşıyorum.
Hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah(cc)'tan rahmet, zalime merhamet, Azerbaycan halkına başları dik, ruhları özgür, nice umut dolu günler temennisi ile tekrar başsağlığı diliyor saygılar sunuyorum.