KESK'e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, AKP'nin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 76'NRcı maddesine göre yapılan atamalara tepki göstererek, "söz konusu atamalar, eğitim tarihimizde bir kara leke olarak anılacaktır" dedi.
Şube Başkanı Yılmaz'ın, yazılı açıklaması şöyle;

"HAKSIZ ATAMALAR İÇİN DAVA AÇACAĞIZ"
"657 sayılı yasanın 76'ncı maddesine göre yapılan yönetici atamaları, AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanlığı için kendi çıkardıkları hukuksuz yönetmeliklere bile uyma gereği duymayacak kadar kadrolaşma isteğinde olduklarının açık bir göstergesidir. Bu yönüyle söz konusu atamalar, eğitim tarihimizde bir kara leke olarak anılacaktır. Ancak bu atamaların kamuoyunda teşhir olması sorunu çözmüyor. Sorunun çözümü, eğitim emekçilerinin iradeleriyle olacaktır. Çünkü bu şekilde atananlar, atamalar yargı kararıyla iptal edilmedikçe ya da atamayı yapan makam tarafından geri alınmadıkça görevlerine devam edeceklerinden dolayı 76'ncı maddeye göre yapılan atamaların yargı kararıyla iptal edilmesi için sendikamız bir kampanya başlatmıştır. Bu kampanya bir adalet ve hak arama kampanyasıdır. AKP'nin keyfiliğine, kadrolaşmasına ve eğitimi dinselleştirmesine hayır deme kampanyasıdır. Sendikamız bu kampanya için örgütsel ve hukuksal her türlü yolu kullanmaktadır.
Ayrıca sendikamız bu atamaların Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Sayın Nimet Çubukçu tarafından geri alınması için Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğu gibi, Milli Eğitim eski Bakanı Sayın Hüseyin Çelik hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına
8 Mayıs 2009 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştur. Ülke genelinde yaklaşık olarak 500 civarında olan iktidara yandaş atamaların iptalleri için genel merkezimiz tarafından başlatılan hukuk sürecine paralel olarak yerellerde yapılan haksız atamaların iptali için dava hazırlıklarımız son aşamadadır. Eğitim-Sen olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da yapılan her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı durduk ve duracağız."