AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Karacan, belediye sınırlarının genişletilmesine yönelik çalışma ve girişimleri desteklediklerini ifade etti. 

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, Aşağıdoğancılar köyünün, daha önce  yapılan referandumla, bir kısmının belediye sınırları içerisine alındığını hatırlatarak, "Köyün kalan kısmı da, belediye sınırlarına katılmak için 300 imzalı dilekçe ile başvuruda bulundu. Önümüzdeki aylarda, 515 nüfusa sahip köyde, 350 seçmenin oy kullanımıyla büyük olasılıkla referandum yapılacak. Referandum sonucunun belediye sınırlarına katılım yönünde olması temennimizdir ve büyük olasılıkla köy sakinlerimiz bu yönde oylarını kullanacaktır. Biz, AK Parti İlçe Başkanlığı olarak, köy sakinlerimizin bu yaklaşımını destekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yasal mevzuat gereği, kentlerde olan doğalgaz gibi bazı hizmetlere köylerin ulaşma imkanı bulunmadığını anlatan Karacan, "İlçe merkeziyle birleşmiş bütünleşmiş köylerimiz var. Aşağıdoğancılar'ın da aralarında bulunduğu bu köylerimiz, mesela kentlerde olan doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor. Belediye sınırlarının genişlemesiyle, hem bu köylerimiz yasal mevzuat gereği alamadığı hizmetlere kavuşacak, hem de kent nüfusu artacağından belediyenin merkezi idare ödenekleri artacak, bazı genel idare hizmetleri için gerekli olan 25 bin, 50 bin gibi nüfus kriterlerini de aşmış olacaktır. " dedi. 

Artık, şehirlerdeki yaşam standartlarının büyük çoğunluğunun köylerde de var olduğunu aktaran Karacan, "Şehirde olup da, köyde olmayan hizmet neredeyse kalmadı. Hizmete ulaşımda, sadece yasal mevzuattan kaynaklı  hizmet alanları var. Artık, büyükşehir  belediyeleri ile köyler de kent sınırına dahil ediliyor ve bir nevi köyler kentleşiyor. Alaplı ilçemizde,  belediye sınırlarının genişletilmesi, dar bir alana sıkışan, ilçe merkezini de genişletecektir. Fayda-zarar analizi yaptığımızda, Belediyenin belediye sınırlarını genişletme girişimlerini ve köylerin belediye sınırlarına dahil olma isteklerini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.