Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan yaptığı açıklamada; fakültenin eğitim ve araştırma hizmetlerinin yanında topluma sunulan sağlık hizmetlerinin yerinde verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Borazan açıklamasında şöyle dedi:

“Sağlık hizmetlerinin topluma yerinde sunulması ve verilen hizmetlerden ulusal ve uluslararası toplumların  da yararlanması öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Zonguldak ili, konumu itibari ile ulusal ve uluslararası özellikli sağlık hizmetlerinin verilmesi açısından önemli avantajlar içermektedir. Bu avantajların bazıları şöyle sıralanabilir. Birincisi iklim özellikleri, ikincisi büyük şehirlere kara ve havayolu ulaşımının kolay olması, üçüncüsü özellikli sağlık hizmeti veren yerlerin nüfusu yoğun olmayan yerlerde verilmesi hizmetin özelliği gereği merkezin gelişmesini ve kalitesini artıracaktır. Dördüncüsü hizmet edecek öğretim üyelerinin tercih edebileceği bir konumda olmasıdır. Karaciğer naklini yapacak olan öğretim üyesinin göreve başlamasından büyük mutluluk duymaktayım. Ayrıca böbrek naklini yapacak öğretim üyemizde 15 gün içerisinde göreve başlayacktır. Doku ve organ naklindeki bu gelişmelerin öğrencilerimizin, araştırma görevlilerimizin eğitimlerine önemli katkıları olacaktır. Bu hizmetlerin fakültemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise yaptığı açıklamada görüşlerini şöyle ifade etti:

“Üniversitemiz kalite odaklı eğitim, araştırma ve hizmet misyonuna uygun olarak her geçen gün topluma sağlık alanında verilen hizmet çeşitliliğini artırmaktadır. İçerisinde Tıp Fakültesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ahmet Erdoğan Sağlık Meslek Yüksekokulu, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bulunduğu İbn-Sina Kampüsümüz tam bir sağlık kampüsü olarak eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktadır. Ayrıca Üniversite olarak toplumda en sık ölüme sebep olan diyabetes mellitus (Şeker Hastalığı) ve hastalıklar için en sık risk faktörü olan Obezite (Şişmanlık) için araştırmalar yapmak ve topluma hizmet sunmak için Türkiye’de ilk kamuya bağlı “ni kurarak bölge halkının hizmetine sunduk. Bölgede ulusal ve uluslararası önemli hizmetler vereceğine inandığım doku ve organ naklini; sağlık turizmi açısından da oldukça önemli bir adım olarak başlatmış bulunmaktayız. Bunun için kornea nakli ruhsatı alınarak ilk kornea nakli gerçekleştirildi. Karaciğer nakli ve böbrek nakli için öğretim üyeleri üniversitemize kazandırılmış olup ruhsatlandırma çalışmaları başlatılmıştır.”