Kdz.Ereğli Liman Başkanlığı tarafından organize edilen Ereğli Belediyesi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Su Ürünleri Kooperatifinin destek verdiği etkinlikte dalgıçlar Bozhane limanında temizlik çalışması gerçekleştirdi.


Sabah saatlerinde başlayan temizlik çalışmasında denizden plastik atıklar, demir, lastik gibi çeşitli atık malzemeler çıkartıldı.

Ereğli Liman Başkanı Tuncay Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozhane mevkisinde deniz dibinde temizlik çalışması sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi:

"Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun da talimatları doğrultusunda Bozhane'de çeşitli kurum ve kuruluşlar ile ortaklaşa organize ettiğimiz deniz dibinde temizlik çalışması gerçekleştirdik. Liman Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın deniz kirliliğine karşı duyarlı olmaları, üzerlerine düşen görevleri ve önlemleri almaları için farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı ile Denizcilik Haftası kapsamında her hafta belirlenen bir tarihte deniz dibi temizlik çalışması yapılmaktadır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)