******4 EYLÜL SABAHI 05.00'DE YENİDEN AMELİYATA ALINDI.

 

SAAT SAAT DURUM RAPORU. 2 EYLÜL 2010 SAAT 23.00

Gazetemizin köşe yazarlarından usta gazeteci Birol Karadeniz Bursa Uludağ Üniversitesi hastanesinde 2 Ağustos 2010 günü saat 24 sıralarında organ nakli için ameliyat masasına yatıyor.

Uzun süredir karaciğer rahatsızlığı çeken ve bu konuda yapılan kontrollerinde organ nakline karar verilen Birol Karadeniz için aranan organ bulundu ve Balıkesir Gömeç'teki oğlunun evinden acil olarak Bursa'ya getirildi.

Prof. Dr. Remzi Emiroğlu'nun hastası olan Birol Karadeniz için 30 ünite kadar taze kana ihtiyaç oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Karadeniz Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş bu nedenle konuyu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto'ya iletince gazeteciler hemen harekete geçti. Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Nilüfer Belediyesi'nin kurduğu ve 22 bin kişiye ulaşan mesaj sistemi ile konuyu çok geniş bir kitleye ulaştırırken, Bursa'daki televizyonlardan da alt yazı geçerek 0 grubu RH pozitif taze kana ihtiyaç olduğu yayıldı. Ayrıca Bursa'daki gazeteci İsmail Korkmaz da, elektronik ortamda tüm gazeteci gruplarına konuyu bildirerek "meslektaşımız için taze kana ihtiyaç vardır" iletileri gönderdi.

Gazetecilerin dayanışması ile aranan taze kan konusunda tüm hazırlıklar tamamlandı ve şimdi ameliyat için geri sayım başladı.

Ağabeyimiz ve meslektaşımız Birol Karadeniz'in ameliyatının başarıyla geçmesi ve sağlığına bir an önce kavuşarak aramıza dönmesini bekliyoruz.

Dualarımız seninle büyük usta.

SAAT:00.12

Birol Karadeniz ameliyata alındı. Eşi Zeynep Karadeniz'in doktorlardan aldığı bilgiye göre, ameliyat yaklaşık 9-10 saat sürecek.

Aranan kan konusunda Bursa'daki gazetecilerin öncülüğünde başlatılan hareket ile tüm ünite kan bulundu ve hastaneye başlayan kan bağış akını da "yeterli kan bulundu teşekkür ederiz" uyarısı ile sona erdirildi.

Karadeniz'in 3 Eylül günü öğle saatlerinde ameliyattan çıkması bekleniyor.

SAAT: 08.45

Yaklaşık 8 saat süren ameliyat sona erdi. Karadeniz ameliyattan çıktıktan sonra yoğun bakıma alındı. Ameliyat sonrasında durumunu sorduğumuz eşi Zeynep Karadeniz "Bize göstermiyorlar. Ancak 11.00 sıralarında bir kişinin görebileceği söylendi. Bunun dışında ameliyatın nasıl geçtiği ile ilgili bilgi verilmedi. Ameliyatı yapan Ereğlili Prof. Dr. Remzi Emiroğlu'nun sayesinde organ bulunabildi ve Birol Bey ameliyata alındı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Remzi Bey Karadeniz Ereğli'nin gururu" sözleriyle konuştu.

4 Eylül 2010 saat. 08.05 DURUMU KRİTİK

Birol Karadeniz'in kanaması durmadı. Ve 05.00'de yeniden ameliyata alındı. Edindiğimiz bilgilere göre; bu saatler çok kritik....

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Hüseyin Uysal'da Bursa'ya giderek yakın arkadaşı ve dostu Birol Karadeniz'in sağlık durumunu takip ediyor. Dr. Uysal, Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve diğer doktorlarından bilgiler alarak, yapılması gerekenlere katkı veriyor.

*Karadeniz'in sağlık gelişmesiyle ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.