Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı açıkladı, Erdemir’e 4 Japon firmasının önemli üst düzey yöneticileri saha ziyareti için geliyor.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Erdemir ile Jetro görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu. Enerji verimliliği ile işbirliği konusunda bölgedeki büyük ölçekli tesisler ile görüşmeler yapmak isteyen Jetro temsilcilerinin daha önce Erdemir yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından ikinci bir görüşme konusunda mutabık kalındığı hatırlatılan açıklama şu şekilde:

 

JETRO İLE İLK TEMAS

JETRO ile görüşmelerin temeli BAKKA uzmanlarınca 5-12 Mart 2013 tarihlerinde Japonya'nın Kitakyushu şehrine düzenlenen teknik gezi ile atılmıştır. 8 Mart 2013 tarihinde Kitakyushu JETRO Genel Müdürü Yasuyuki ISHIGA ve JETRO yetkililerinden Ishıda KENGO ile gerçekleştirilen resmi görüşme esnasında Ajans uzmanlarınca Batı Karadeniz Bölgesi, bölgedeki yatırım olanakları ve Filyos Vadisi Projesi hakkında sunum yapılmıştır.

 

JETRO-ERDEMİR Buluşması

Japonya'da gerçekleştirilen temasların ardından JETRO, Ajansımız ile irtibata geçmiştir. Enerji verimliliği ve işbirliği konusunda bölgemizdeki büyük ölçekli tesisler ile görüşmeler yapmak isteyen JETRO temsilcileri, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi uzmanları aracılığıyla 13 Şubat 2014 Perşembe günü İstanbul'da ERDEMİR Grup Üretim Sistemleri Direktörü Önder ÖNER ile bir araya gelmiştir. Olumlu geçen ilk temasın ardından yatırım olanaklarının görüşüleceği ikinci bir görüşmenin gerçekleştirilmesinde mutabık kalınmıştır.

 

JETRO- ERDEMİR SAHA ZİYARETİ

JETRO, ERDEMİR ile olan ikinci görüşmesini KITA (Kitakyushu International Techno-Cooperative Association), Kitakyushu Belediyesi ve JCCME'den (Japonya Ortadoğu ile İşbirliği Merkezi) temsilcilerin de yer aldığı 9 kişilik bir heyet ile gerçekleştirmiştir. 18 Haziran 2014 tarihinde Ereğli ERDEMİR fabrikasında gerçekleştirilen görüşmede enerji verimliliği ve temiz üretim teknikleri odaklı yatırım olanakları görüşülmüş ve fabrika gezisi gerçekleştirilmiştir.

 

ÇÖZÜM ORTAKLARI İLE ERDEMİR'DE

5 Kasım 2014 Çarşamba günü Ereğli ERDEMİR tesislerinde gerçekleştirilecek olan üçüncü görüşmede Kitakyushu'dan ilgili 4 Japon firmasının temsilcilerinin de yer alacağı 17 kişilik bir heyet yer alacaktır. Japon firma temsilcilerinin sunumlarının ardından heyet üyeleri iki gruba ayrılarak ilgili oldukları üretim birimlerini ziyaret edeceklerdir. Heyet, 4 Kasım 2014 Salı günü Ereğli'de olacaktır. Aynı günün akşamı 19:30'da JETRO tarafından Ereğli-Alaplı Yolu üzerinde yer alan Musa'nın Yeri isimli restaurantta bir yemek tertip edilecektir.

 

(Haber Merkezi)