Alaplı ilçesinde 3 kilometrelik kıyı şeridi kızıl tabakayla kaplandı. Karadeniz'in kızıl tabakayla kaplanması üzerine Alaplı Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince deniz suyundan numune alındı.

 

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu yaptığı açıklamada, Alaplı sahilinde ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridi kırmızı bir tabakayla kaplı olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi: "Vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine sahile gelerek incelemelerde bulunduk. 3 kilometre deniz sahili boyunca 500 metre denize doğru olan bölüm kırmızı bir tabakayla kaplanmış durumda suya elimizi değdiğimiz de yanma hissi aldık. Asit olabilir. Kırmızı olduğu için içinde demir barındıran kimyasal madde'de olabilir. Biyolojik madde değil  demir çelik fabrikasına demir ham maddesi getiren gemilerden acıktı yıkama sonucu olabilir. Bizde ne olduğunu anlayabilmek için su numunesi aldık. Kaymakamlığımızın ve Sağlık gurup başkanlığını haber verildi. Deniz suyu numunelerini tahlile yaptıracağız. Eğer bir gemi veya bir fabrikadan dolayı bir şey varsa çevre adına her türlü peşinde oluruz."

 

“SAHİP GÜVENLİĞE HABER VERİLDİ”

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da, “İlkbahar ve sonbahar aylarında deniz suyu sıcaklığının artması dolayı deniz rengini değişmiş olabileceğini ifade ederek, "çeşitli organizmaların üremesine ve çoğalmasına nedeniyle Plankton türü organizmaların hava ve deniz sıcaklığından dolayı aşırı üremesiyle bazı noktalarında denizin renginin değişmesine neden olabilir. Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdik. İncelemede bulunacaklar"  dedi.