Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, Alaplı çayının Karadeniz’i kirlettiğini derenin temizlenmesi için çalışmaların başlandığını söyledi.

Her yağmurun ardından Alaplı çayı ile birlikte gelen çamur ve çöplerin Karadeniz’i sararttığını ifade eden Türkyılmaz, şöyle dedi;

“Alaplı çayı yıllar önce insanların balık tuttuğu ve serinlemek için girdiği çaydı. Ancak köylerden çaya atılan çöpler hafriyat atıkları çayımızı her gecen gün kirletti. Köylerde vatandaşlarla Alaplı çayına çöp atılmaması konusunda toplantılar yaptık. Broşürler astık. Çay kenarlarına hafriyat dökmek yasaktır levhaları koyuldu. Köylerde Özel idarenin çöpleri toplamasını ardından çaya çöp atmalar azaldı. Ancak yine de senede 1 kez yağan yağmurla birlikte çaydan gelen çamur Karadeniz imiz kirletiyor. Alaplı çayında şu anda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temizleme çalışmaları başladı. İnşallah bu çalışmaların ardından Karadeniz imiz çamur akmayacak, sararmayacak. Alaplı çayı ’da eski günlerdeki gibi yeşil, yeşil akmaya devam edecek.”