9-11 Eylül tarihleri arasında Türkiye Windsurf liginin 5. ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Kdz.Ereğli’de son dönemlerde başarılı çalışmalara imza atan Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, düzenlediği 7-12 yaş grubu optimist kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

  

İlk olarak Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü önünde “Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek rüzgar sörfü merkezine hoş geldiniz” yazılı anıtın açılışı gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman burada yaptığı konuşmasında, yelken sporuna hergeçen gün artan bir ilgi olduğuna vurgu yaptı. Akman, “Sevgi, Barış, Dostluk kenti artık spor kenti olma yolunda ilerliyor. Gerçekten büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonla gerek Ereğli’nin tanıtımı gerekse yelken sporunun gelişimi için son derece önemli. Yeni sporcular katılıyor, çok farklı kültürlerde insanlar sportif anlamda birlik içerisindeler. Hergeçen gün gelişim kaydetmek büyük heyecan verici bir olay” sözleri ile konuştu.

 

BELGELERİNİ ALDILAR

Daha sonra yaklaşık 1 ay süren 7-12 yaşı kapsayan optimist kursunu başarı ile bitiren 35 öğrenciye sertifikaları verildi. Salih Semiz ve Kaan Taşçı’nın antrenörlüğünde 1 ay kurs alan ve bu kursu da başarı ile tamamlayan Uygar Bağ, Ata Aral Candan, Didem Ertan, Alp Babaoğlu, Kayra Deniz Kocamanoğlu, Onur Özsoy, Damla Kopan, Tuna Çubuk, Oğuz Can, Bernis Narin, Mertcan Ustamehmetoğlu, Hakan Mete Karakuş, Işıl Yaşar, Arda Argün, Kadir Oral, Deren Sakin, Lara Yılmaz, Berke Yılmaz, Hazar Dursun, Orçun Toprak, Olgu Merkan, Eda Özön, Ata Bilgin, Alp Deniz Karadeniz, Irmak Türüdü, Gamze Yıldırım, Bora Erdem, İrem Odabaşı, Doğa Tombuloğlu, Çağan Berk Öztürk, Defne Aktaş, Gökhan Güngör, Kutay Güngör optimist başarı belgesini aldılar.