Alaplı İlçesinde 15 yıldır kanalizasyon suları karışan İncivez Deresi Karadeniz'e daha temiz akması için çalışma başlatıldı.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yaptığı açıklamada, 3 mahalle ve 1 köyün kanalizasyonu 15 yıldır İncivez deresine oradan da Karadeniz'e aktığını söyledi.
İncivez Deresini kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
“Yeni Mahalle TOKİ Evleri,690 Evler Mahallesi, Yeni Siteler Mahallesini bir bölümü ve Küçüktekke köyünün kanalizasyon suları 15 yıldır İncivez deresine dere yoluyla İncivez Plaj bölgesinden Karadeniz'e akıyordu. Bu mahallelerde ve köyde yaklaşık 5 bin kişi yaşamaktadır. Alaplı’nın en güzel yeri olan ve cennet olarak bilinen İncivez plaj bölgesine kanalizasyon suları aktığı için denize girilmiyordu. 15 sene önce tüm Ereğli ve Alaplı insanı bu bölgede denize girerdi. Alaplı’da atık su sistemi yani Derin Deşarj sistemi çalışması yapılıyor.5 milyon Liralık bir projedir. Bu proje sayesinde İlçenin bütün kanalizasyonu Karşıyaka mahallesinde yapılan depolama tesisinde toplanarak arıtılacak ardından  Karadeniz'e 2 kilometre uzağa eksi 20 metrede arıtılacak. İncivez deresine de artık kanalizasyon akmayacak. İnsanlarımız İncivez plajında  gönüllerince denize girebilecekler.”
Alaplı Küçüktekke Köyü Muhtarı Halit Yaman, da, İncivez deresi Köyün içinde geçtiğini belirterek,  Dereye karışan kanalizasyon suları yüzünden  yaz mevsiminde sineklerden ve pis kokudan dolayı köyde durmak imkansız hale geliyordu.Derin Deşarj sistemi sayesinde hem köyümüz hem de İncivez Deresi Karadeniz'e daha temiz akacak” diye konuştu.