Merkezi Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde bulunan derneğin, genel kurulu Glatbeck Türkiyem Camisi toplantı salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Kuruluna önceki başkanlardan Erol Yukarıbaş, Aydın Çimen, Ertuğrul Türkyılmaz seçildi.

Mevcut Başkan Mehmet Karakulak ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Baki Örenbaş’ın yarıştığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu raporları okundu, üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Karakulak, iki yıllık süreç içerisinde kültürel ve sosyal projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Faaliyetler arasında Alman cezaevlerinde tutuklu bulunan Türk mahkumlara yapılan ziyaretlerin yanı sıra Alman kurumları ile sıkı işbirliği içinde çalıştıklarını, yönetim kurulunun geniş kapsamlı sosyal faaliyetler arasında başta eğitim konuları olmak üzere daha pek çok konuları kapsayan ve Türkiye’deki kurumlar ile de vatandaşların sorunlarına çözüm için yardımcı olmaya çaba harcadıklarını anlatan Karakulak, derneğin çalışmaları ile Alman kamuoyunda da dikkate alındığını belirtti.

Karakulak ayrıca ülke genelinde özellikle de Ruhr Havzası’nda Zonguldaklı işadamları ile başlatılan istişarelerin giderek genişlediğine ve ülke genelinde çeşitli kentlerde yaşayan Zonguldaklıların dernekleşmesinde öncü, derneğin çatı kuruluşu haline geldiğini ifade etti.

Mali ve denetleme kurulu raporlarının okunması genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulunun aklanmasının ardından başkanlık seçimine gidildi. Derneğin başkan yardımcılığını yapan Baki Örenbaş ile seçime giden Mehmet Karakulak, genel kurul üyelerinden 157 oy alarak ikinci kez başkan seçildi. Karakulak’ın rakibi Baki Örenbaş ise 14 oy aldı. Neşe ve coşku içinde geçen genel kurulda yeni yönetim kurulunda yer alacak üyelerin belirlenmesine geçildi. Tüzük ile ilgili bir kaç maddelerin değişmesi konusunda ise oylarını kullanan üyelerin salonu erken terk etmesi nedeniyle gerçekleşemedi.

 

“USTALIK DÖNEMİNE GEÇİŞ”

Genel kurul öncesi, sosyal medya üzerinden seçimi etkilemek amaçlı olumsuz yönde çıkan yazılara ve ileriye dönük çalışmalar konusunda değerlendirme yapan Karakulak şunları söyledi. “Geçirdiğimiz genel kurulun geçmişte kalanlara göre en güzel genel kurul olduğunu rahatça ifade edebilirim. Çıraklık döneminden ustalık dönemine geçiş İkinci dönemim. Bizim hedefimizde, derneğimizin daha iyi yerlere gelmesi ve itibarının yükselmesidir. Bunu daha güçlü kılabilmek için devam edeceğiz. Yönetim kurulumuzun çoğu ile birlikte devam edeceğiz, aramıza yeni arkadaşlarımız ilave gelecek. Gerek derneğimize gerekse bizlere medya üzerinden saldırılarda bulunuldu, sonuçta hiçbir şey elde edemediler. Kirletmeye çalışılan kadromuz yine görevine devam edecek, biz yine görevdeyiz”

 

“BİZLER ZONGULDAKLIYIZ”

Derneğin eski başkanlarından Ertuğrul Türkyılmaz genel kurul ile ilgili değerlendirmesindeki konuşmasında, “Bu genel kurul bir ilk. İki adayla seçime girdik. Önemli olan kaybedenin kırılıp küsmemesi, dernekte devam etmesidir. İki arkadaşımız da çok doğal davranışlarda bulundular. Güzel bir genel kurul oldu. Neşe içinde geçti. Üye olan veya olmayan hemşehrilerimize şu mesajı verebiliyoruz; Bizler Zonguldaklıyız. Yaptıklarımız memleketimize döneceği için aramızdaki yarış burada kalır, dışarıya kol kola gidebiliyoruz. Hepimize de hayırlı olsun” dedi.

 

(Haber Merkezi)